Токсичні відходи заповнили став поблизу Ічні

Будівництво Ічнянського молочно-консервного комбінату (ММК) розпочалось розпочалось ще у 2006 році у м. Ічня. Комбінат поступово нарощував свої потужності, встановлював нове обладнання, але разом з тим, розширюючись, впритул наблизився до осель громадян. Сьогодні відстань від виробничих цехів до будинків складає близько 15 м.

Кілька років тому підприємство почало використовувати міські мережі водопостачання а потім і водовідведення для виробничих потреб. Тобто неочишені стоки почали потрапляти до міських очисних споруд, які розраховані на переробку органічних відходів невеликого міста. Очисні споруди не встигають та не можуть очистити таку кількість відходів, внаслідок чого токсичні речовини потрапляють у ставок, що біля с. Хаєнки, знищуючи цілу екосостему. Ставок входить до складу Національного природного парку, не говорячи вже про те, що ця водойма була до моменту знищення, чи не єдиним та улюбленим місцем відпочинку ічнянців та гостей містечка…

Сьогодні відходи переповнюють став і стали причиною загибелі в ньому рослин та тварин.

Місцеві жителі помітили, що кілька разів на день Камаз, що належить МКК регулярно вивозить відходи з підприємства і зливає їх в різних місцях просто на землю.

Відео:

Замість будівницітва власних очисних споруд, керівники підприємства тільки годують жителів обіцянками (див. листівки).

Також про проблему можна прочитати статтю у газеті “Трудова Слава”

Жителі Ічні організувалися у актив, та стали до боротьби за відновлення екологічного стану міста. Сьогодні екологічні організації Києва та Харкова звернулись до МВС України, Генеральної прокуратури та Держекоінспекції України з проханням зупинити діяльність підприємства до повного припинення забруднення та будівництва власних очисних споруд.