У Кременчуці почалася підготовка до “каруселей” у день виборів?

Голова окружної виборчої комісії Олександр Крижановський звернувся до ЦВК та до міліції із заявою з проханням перевірити інформацію про те, що 250 студентів льотного коледжу позбавили права голосувати.
У день виборів їх нібито відправлять до Києва на фестиваль. Відкріпні талони, що видали студентам для голосування, співпали з номером дільниці, де балотується Максим Луцький

httpv://www.youtube.com/watch?v=Q4AqfCwOEC0&feature=player_embedded

“До мене звернувся один із студентів льтного коледжу і поваідомив, що класні керівники дали команду студентам писати заяви на отримання відкріпних талонів в день виборів. Нібито вони братимуть участь саме в день виборів у фестивалі, який відбудеться в Києві, в Національному авіаційному університеті”, – розповів журналістам Олександр Крижановський, голова окружної виборчої комісії №146 (м.Кременчук). Таких заяв, за його словами, було написано 250. А далі представники Відділу ведення Держреєстру обох районів минулої п’ятниці приїхали в коледж і роздали ці відкріпні талони. Потім, за інформацією О.Крижановського, у студентів відкріпні талони забрали.

Голова ОВК говорить: інформацію студента про те, що відкріпні талони видавались, підтвердив керівник відділу ведення Держреєстру Крюківського району Петро Миронюк.

Якщо підтвердиться й інформація про те, що відкріпні талони у студентів дійсно забрали, це буде суттєве порушення закону. Адже фактично підлітків таким чином позбавили виборчого права.

Також Олександр Крижановський додав. що 14 вересня, саме в день, коли майбутні пілоти отримали відкріпні талони, ЦВК видала постанову №893, за якою така причина як участь у фестивалі не є суттєвою для того, щоб отримати відкріпні талони. Право на це дається лише людям за станом здоров’я (за пред’явлення довідки) або в разі постійного проживання за тією адресою, де людина хоче голосувати.

Начальник Кременчуцького льотного коледжу Володимир Головенський підтвердив, що міліція цікавилася відкріпними талонами. “Це провокація! Усі відкріпні талони у людей на руках”, – заявив В.Головенський газеті “Кременчуцький Телеграф”

Варто додати, що студентам пояснили: вони голосуватимуть в Києві, в гуртожитках НАУ, тобто на Солом’янці. Як відомо, саме в цьому районі, в окрузі 222 балотується нардеп-регіонал, колишній проректор НАУ Максим Луцький. Чи не до каруселей готуються в Кременчуці?

Джерело