Анонс семінару-діалогу “Загоєння минулого”

“Незагоєна історія має властивість повторюватись…”

Команда проекту “Україна активна: загоєння минулого” радо запрошує вас взяти участь у семінарі-діалозі “Загоєння минулого”, який відбудеться 15-18 листопада 2012 р. під Харковом (місце уточнюється).

Ми хочемо провести кілька днів у безпечному просторі, запросивши минуле повернутися через наші спогади, думки, розуміння, особисті історії та випадки життя. Будьмо готові як сумувати, так і радіти, світитися життям та сміливо дивитися у майбутнє, готові бути чесними і щирими з собою та іншими, аби наше минуле, тепер чи колись пізніше, могло з миром відпустити кожного з нас для радості та любови.

До участі у семінарі-діалозі запрошуємо представників громадських рухів та організацій, ентузіастів та активних громадяни, яких цікавить питання ставлення до неоднозначних подій минулого.

Модератори: Олена Кашкарьова, Анжела Старовойтова, Олег Овчаренко.

Щоб узяти участь у діалозі, просимо до 23 жовтня заповнити анкету учасника.

Про результати відбору ми повідомимо особисто кожному потенційному учаснику до 1 листопада.

До подання заявок на участь у семінарі-діалозі запрошуємо громадян України, які досягли 18 років. Обов’язковою умовою є повноцінна участь протягом усіх чотирьох днів діалогу, а також дотримання прийнятих усіма учасниками правил.

Будь ласка, зауважте: ми покриваємо витрати на проживання та харчування протягом семінару. Витрати на проїзд до місця проведення семінару просимо покрити власним коштом. У разі потреби ми готові надати фінансову допомогу, пов’язану з оплатою дороги. Просимо зазначити це у анкеті учасника.

В основі діалогу лежать принципи:

  • поваги до права кожної людини на власне бачення світу;
  • досягнення порозуміння без пошуку винних: ЩО правильно, а не ХТО правий;
  • пізнання минулого через життєві історії інших людей;
  • розуміння, що побудова майбутнього заснована на засадах відповідальності за минуле.

Семінар-діалог є частиною проекту “Україна активна: загоєння минулого”, який впроваджується з 2010 р. командою однодумців Міжнародної громадської організації “Основи свободи” в межах програми “Церква в дії” (“Керк-ін-акціє”) міжцерковної організації ICCO (Нідерланди). Попередні діалоги відбулись у Криму та на Львівщині – для учасників команд “Основ свободи” з України, Росії, Білорусі, Молдови та Румунії. Здобутий успішний досвід ми хочемо перенести на більш широке коло громадськості з різних регіонів України.

Контакти команди організаторів:
Олекса Стасевич (Київ), тел.: +380 50 309 7997 та +380 67 622 7218
Тетяна Кальченко (Харків), тел.: +380 93 724 8248
E-Mail: ukrainian.action@gmail.com
www.ukrainian-action.org.ua

Докладно @ http://www.iofc.org/uk/node/66719