Міжнародні спостерігачі прибули на виборчі дільниці 97-го округу

На виборчі дільниці 97-го виборчого округу прибули міжнародні спостерігачі. Станом на восьму ранку на дільницях округу працює близько 150 міжнародних спостерігачів, зокрема зі США, Канади, Росії, Польщі, Данії, Німеччини та інших країн Європейського Союзу.

Зокрема округ відвідали колишній депутат парламенту Данії, колишній монітор України в Раді Європи Ханне Северінсен, колишній президент Християнсько-Демократичної молоді Данії, кандидат у депутати Європарламенту Філіп Хове Крістенсен, президент організації спостереження SILBA, політичний радник Данської Ліберальної Партії, радник фракції в парламенті Єнс-Крістіан Луткен, суддя Федерального Суду США, правник, політичний і громадський діяч, доктор права, професор, автор наукових розвідок та публікацій про виборче право України Богдан Футей.

Вже є перші оцінки підготовки та технічного забезпечення виборів в округу. Нагадаємо, вчора 27 жовтня, міжнародні спостерігачі з Данії відвідали декілька міських дільниць, а також завітали до Окружної виборчої комісії. Оглянувши приміщення, де засідає комісія, колишній депутат парламенту Данії, колишній монітор України в Раді Європи пані Ханне Северінсен зауважила, що приміщення ОВК має бути більшим, просторішим. «Тут, у тісняві, стоять спостерігачі та журналісти, як ти можеш здійснювати підрахунок в таких умовах?» – висловила свій подив невдало підібраним приміщенням для Окружної виборчої комісії.

Інциденти на дільницях
321220 (Бровари, вул.Київська, 153, Школа №1) – станом на 7.30 спостерігачів на дільницю не пускали. О 8.01 дільниця не була відкрита для виборців. Підпис заступника голови комісії  Ступарика Миколи Миколайовича на протоколі про розподіл бюлетнів є, але його самого немає на дільниці. Хтось підписався за нього.

321221 (Бровари, вул.Київська, 153, Школа №1) – спостерігачі зайшли на дільницю лише за допомогою фізичної сили. О 8.02 дільниця не була відкрита для виборців.

320028 (Броварський р-н, с.Богданівка) – заступник голови ДВК не складав присягу та, відповідно,  не має посвідчення