На Волині “регіонали” вчили членів ДВК фальсифікувати вибори?

Повідомлення з УП

У Луцьку виявили аудіозапис з навчання членів ДВК від Партії регіонів, в яких містяться вказівки до фальсифікації виборів.

Як повідомляє прес-служба ВО “Свобода”, у п’ятницю під час прес-конференції громадської мережі ОПОРА у Луцьку було презентовано аудіозаписи з навчання для членів дільничних виборчих комісій від Партії регіонів, яке відбулася 12 жовтня у селищі Турійськ.

Під час навчань інструктор Партії регіонів Олег Володимирович та депутат Партії регіонів у Волинській облраді, начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Волинської ОДА Андрій Мельник закликали до фальсифікації результатів виборів.

Так, Олег Володимирович пояснив членам ДВК як вести себе з неугодними спостерігачами, а також як потрібно рахувати бюлетені на користь Партії регіонів.

“Якщо спостерігач чи навіть народний депутат, який до вас приїде, починає качати свої права і погрожувати вам якоюсь відповідальністю – ви можете більшістю ухвалити рішення про видалення з залу цієї особи, бо вона заважає вам працювати. Більшість проголосувала – і правоохоронець має цю особу вивести. Нам задають питання: а якщо правоохоронець не захоче? Дзвоните Юрію Максимовичу (керівник Турійської районної організації Партії регіонів), він дзвонить Олександру Башкаленку (голова Волинської обласної організації ПР і перший заступник голови Волинської ОДА) і за дві хвилини правоохоронець буде виконувати рішення”, – пояснив інструктор членам ДВК.

Потім інструктор розповів членам ДВК про методику фальсифікації волевиявлення громадян.

“Берете виборчий бюлетень. Дивитесь: номер двадцять. Поклали в стопочку Партії регіонів. Знову берете бюлетень: номер двадцять. Кладете в стопочку Партії регіонів. Третій бюлетень – номер двадцять. В Партію регіонів. Четвертий бюлетень: номер дев’ятнадцять. Поклали його в стопочку за номер двадцять. Може людина фізично помилитися? Може! Закон не передбачає відповідальності. За технічну помилку ніхто ніякої відповідальності не несе”, – говорив інструктор.

Також він чітко пояснив, що комісія більшістю голосів може визнати бюлетень дійсним і встановити волевиявлення громадянина, у випадку, якщо напроти Партії регіонів стоїть будь-яка познака, хоча на бюлетені є ще й інші відмітки.