На виборчих округах у Києві розпочався саботаж – “Батьківщина”

Робота з підрахунку голосів  на  більшості виборчих дільниць 214-го та 216-го округів Києва (Дніпровський  та Дарницький райони) призупинена. За інформацією спостерігачів від опозиції, членам виборчих комісій надійшла вказівка не здійснювати підрахунок голосів за кандидатів-мажоритарників, повідомили УНН у прес-службі Київського регіонального штабу Об’єднаної опозиції “Батьківщина”.

У прес-центрі Київського виборчого штабу “Батьківщини” зазначають, що вже з годину члени виборчих комісій імітують бурхливу діяльність, створюючи ілюзію своєї роботи. Так, комісія веде підрахунок партійних  виборчих бюлетенів, складає акти та протоколи щодо волевиявлення громадян, але не рахує бюлетні по одномандатним округам.

За словами Юрія Одарченка, керівника Київського виборчого штабу опозиції, саботаж підрахунку голосів розпочався після появи інформації про перевагу голосів на користь кандидатів від опозиції Ксенії Ляпіної (216-й округ) та Віктора Чумака (214-й округ). Головними конкурентами опозиціонерів за цими округами є екс-секретар Київради Олесь Довгий та нардеп від ПР, родич екс-мера Черновецького, Олександр Супруненко.

“Думаю, що підрахунок голосів зупинений для обговорення ситуації та способів “врятувати” мажоритарників від Черновецького. Це може бути як вкидання бюлетенів до скриньки, псування наявних бюлетенів з голосами на користь опозиції, так і інші схеми масштабних фальсифікацій”, – говорить Одарченко.

За його словами, Окружні виборчі комісії цих округів та Голосіївського виборчого округу також штучно затягують процес прийому протоколів з підрахунку голосів від  дільничих виборчих комісій.

Джерело:  УНН