Юрій Луканов: Дурдомізація всіє країни

Вибори навіяли думку, що суть системи охорони здоров`я, про яку так багато патякає влада, повинна звестися до однієї простої формули: всі лікарні України мають  бути перепрофільовані. Вони мусять стати божевільнями – такою собі мережею  дурдомів.  Коли у вас  з головою все гаразд, то ви туди лікуватися не підете. Бо там не лікують нирки і не ріжуть апендицит. Там займаються політикою.

У Харкові іноземні спостерігачі зі США і Японії виявили, що на дільниці, розташованій на території «Обласної  клінічної  лікарні – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», наявних бюлетенів в три рахи більше, ніж наявних пацієнтів. На запитання чи планують працівники дільниці повернути ці бюлетені, останні відповіли: “Ми ще не маємо інструкцій. Ми отримаємо їх пізніше сьогодні”.

На виборах до місцевих органів влади у жовтні 2010 року  були зафіксовані факти перебування виборців одночасно у двох списках – у лікарні та за місцем проживання. Під час цьогорічної виборчої кампанії, завдяки увазі громадськості до цього порушення, реєстр в останні дні люди з другого списку були виключені з реєстру виборців. Але це лише там, де громадськість проявляла пильність. по виключав виборців з другого списку.

Але, що можна зробити, якщо механізм фальсифікації закладений у Законі про вибори? – ставить питання  Ірина Гончарова, яка спостерігає є членом виборчої комісії  у Харківській міській студентській лікарні.  В останній версії закону передбачено, що на спец дільницях виборці отримують і партійний бюлетень і мажоритарний. Кілька попередніх кампаній діяла норма згідно якої виборці, наприклад, з районів області не отримували бюлетені з міськими кандидатами, а з інших округів у місті не голосували за «чужу райраду» , або у 2010 р. за «чужого мажоритарника».

Зараз хворий який прописаний у селі, але лікується у Харкові, – продовжує Ірина, –  отримує 2 бюлетні. Звісно, людина вперше чує хто балотується у Харкові, і їй неможливо зробити усвідомлений вибір. І простір для фальсифікацій. Головний лікар  студентської лікарні Марина Бакуменко – довірена особа кандидата від однієї з партій допомагає «пілотці» чим може. Співробітники лікарні і псевдо хворі з різних районів міста та області госпіталізовані до стаціонару. Тепер всі вони голосують в лікарні, за «правильну» партію  та «пілотку».

А ви думаєте дарма міський голова Харкова Геннадій Кернес  незадовго до початку кампанії нагородив званням «Найкращого головлікаря року-2012» Марину Бакуменко? Щось підказує, що це було зроблено не через відданість пані Бакуменко ідеям Гіппократа.

Подібні речі відбуваються не тільки в Харкові. Керівник дніпропетровської юридичної служби обласного штабу «Удару»  В`ячеслав Шестириков. «У кожній лікарні Дніпропетровщини кількість виборців на спецдільницях напередодні голосування збільшилось від 3 до 10 разів від середньостатистичної кількості у стаціонарі»,- зазначив В.Шестириков. Він уточнив, що зокрема, на спецдільниці 121/365 кількість виборців у списках збільшилась із 67 до 270. Після перевірки та уточнення списків прізвища цих виборців були знайдені в списках інших дільниць округу №25.

 

Отож, коли проведуть дурдомізацію нашої медицини, то кандидатом номер один на посаду головного лікаря туди стане Марина Бакуменко з Харкова. Втім, у неї буде багато конкурентів з різних міст України. А нас? Як казала героїня одного ще радянського фільму: «І мене полікують, і вас полікують». І докладно розкажуть про це