З харківськими студентами провели виховні бесіди: «Хто не проголосує за Партію регіонів, в того будуть великі проблеми!»

23 жовтня 2012 року старости гуртожитків Харківського національного медичного університету зробили обхід, в ході якого «пояснили» студентам за кого потрібно голосувати. Старости блоків повідомили, що вранці 28 жовтня до гуртожитків приходитимуть заступники деканів та викладачі, які окремо вестимуть мешканців кожного поверху на вибори та контролюватимуть за кого студент проголосує. Також вони повідомили: «Хто не проголосує за Партію регіонів, в того будуть великі проблеми!».

Наразі невідомо, як викладачі планують контролювати процес. Студенти висловлюють здогадки, що їх змушуватимуть фотографувати заповнений виборчий бюлетень. За небажання голосувати однієї мешканки гуртожитку з боку керівництва гуртожитку була погроза виселення з гуртожитку.

Паралельно з бесідою студентам роздавали агітаційні пакети від «Партії Регіонів» та Валерія Писаренка, котрий балотується по 168 мажоритарному окрузі.

Нагадаю, що вже були випадки розгортання політичної боротьби в освітньому середовищі. 16 жовтня студентів Харківського національного медичного університету опитували, чи будуть вони голосувати за 168 Валерія Писаренка. Від старост вимагали перепису студентів, які відповідали відмовою.

http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/033685/

Подібні переписи були і в в гуртожитку №1 Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/032396/). А кандидат у народні депутати від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Михайло Соколов під час зустрічі з виборцями особисто став свідком того, як у школі №58 учні 9 та 11 класів замість уроків виконували роботу членів ДВК (http://www.kharkiv.svoboda.org.ua/dopysy/dopysy/033391/).

«Такими діями Партія регіонів засвідчує власну безсилість. В першу чергу вони намагаються використовувати молодих людей, на яких можна тиснути, бо вони залежні від університету, від гуртожитку, від навчання. У всі періоди історії студентство було найшвидшою і найпотужнішою силою, яка завжди демонструвала принцип непокори до будь-якого режиму, а зважаючи на те, що Партія регіонів є окупаційною адміністрацією, вона найшвидше відчує на собі приховану силу політичних атентатів. Найкращим атентатом будуть результати виборів, які стануть початком кінця панування біло-синьої орди. Знесилля хоче заховатися за агресивними примусами стосовно студентів. Адже саме студенти – це одна з найбільших загроз їхньому пануванню », – заявив  Голова Харківської обласної організації ВО «Свобода», кандидат в народні депутати, Ігор Швайка.

 

Прес-служба
Харківської обласної організації
Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
098-044-78-76