З російським прапором – в український парламент?

Серед численних антиукраїнських і антидержавних партій, які вільно створені і безперешкодно функціонують в Україні, а частина їх бере участь у виборах до Верховної Ради в 2012 році, «Русский блок» виділяється особливою агресією, до того ж дозволяючи собі проводити передвиборну агітацію під російськими триколорами. 4 серпня цього року голова партії Геннадій Басов заявив на з’їзді, що українській «державі необхідна партія, яка представлятиме реальні інтереси Русского міра». А далі перерахував всі заходи, які треба провести для того, щоб замінити всі українські цінності в Україні на російські.
5 липня 2008 року на Графській пристані відбувся сумнозвісний антидержавний виступ, у якому взяли участь і члени партії «Русский блок», якими керували депутати Севастопольської міської ради від фракції «Російський блок» Геннадій Басов, Андрій Глушаков, Андрій Меркулов, Дмитро Бєлік. Вони напали на військовослужбовців строкової служби Військово-Морських Сил Збройних Сил України і не допустили встановлення меморіальної дошки на честь підняття на Чорноморському флоті українських прапорів у 1918 році. Українська Феміда ніяк не покарала учасників антидержавного виступу, кваліфікувавши їхні дії як хуліганство, натомість за сприяння Костянтина Затуліна їх було навіть нагороджено медалями.
Тепер ці непокарані люди під російськими прапорами і з символом – трійкою коней, розфарбованих у кольори російського прапора — білий, синій і червоний, йдуть до Верховної Ради України – за партійним списком та по мажоритарних округах. Там вони на свій антиукраїнський розсуд хочуть змінювати закони і політику Української держави…

Микола ВЛАДЗІМІРСЬКИЙ