«Залізна сотня» та курс вишколу УПА у Руському клубі «Культ Ра»

14 жовтня, о 14:00 у день 70-ти річчя заснування Української Повстанської Армії та Дня Коcацтва, Руський Клуб «Культ Ра» запрошує всіх бажаючих на перегляд культової кінострічки «Залізна сотня», а також пропонує заглибитись в історію, ознайомившись зі старшинським курсом УПА.

УПА (Українська Повстанська Армія) – це озброєне крило Організації української визвольної армії, що діяла в 1942 – 1954 роках. Вона була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від Німецької окупаційної влади і була практично послідовницею військової косацької традиції України-Русі і саме УПА врятувала населення Західної України від масового терору і повного знищення комуністичним режимом, що очолював Сталін.

Воїни УПА проходили серйозну підготовку, яка включала в себе різні дисципліни: зпоряд, стрілецький вишкіл, науку про зброю, топографію, польову та внутрішню службу, тактику. Також велике значення бійці приділяли силовим вправам.

Тож у такий визначний для української історії день, запрошуємо дізнатись більше про своїх Героїв на перегляді фільму «Залізна сотня», та дізнатись, як то було – готуватись до вступу в УПА. А також, пом’янути воїнів стравою «Дар Перуну» (фірмова страва закладу – м’ясо дикого вепря), та сурією – магічним напоєм, що відтворений за древніми руськими рецептами.

14 жовтня, 14:00, вул. Володимирська, 4. Kultura.org

_____________________________________________

«Залізна сотня»  – це відомий фільм українського кінорежисера Олеся Янчука, що був знятий за мотивами книги Юрія Борця «У вирі боротьби». Події стрічки переносять нас у Східну Польщу 1947 року, де опинилась сотня бійців Української Повстанської Армії, яка здійснила героїчний рейд на Захід до Баварії.

 Ру культ ра запрошує пом*янути воїнів