5 членів ЦВК висловили своє обурення щодо виборів

П’ять членів ЦВК підписали протокол про результати виборів у багатомандатному окрузі з окремою думкою.

Зокрема, член ЦВК Валерій Шелудько у своїй окремій думці вказав на те, що ряд маловідомих партій отримали переважну кількість членів комісій, тоді як партії, які брали участь у виборах по всій Україні, таких квот не отримали.

Шелудько також вказав на те, що значна кількість членів комісій була заангажованою, і це позначилося на результатах виборів.

Член ЦВК Ігор Жиденко наголосив, що “вільних виборів в Україні не відбулося. Те, що ми бачимо на табло – це результат виборчих технологій, підкупу і обману”.

Юлія Швець наголосила на тому, що встановлення результатів виборів є передчасним і цифри на табло не відповідають справжньому волевиявленню виборців.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна вказала на те, що “повернення України до змішаної системи виборів призвело до проведення найгірших виборів в історії України”.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера приєднався до думки колег, наголосивши, що не вважає нормальним, що 30 тисяч виборців у 94 окрузі були позбавлені права вибору.

“На жаль, Україна скочується назад в плані проведення виборів”, – заявив Магера. Він висловив сподівання, що нова Рада ухвалить інший закон про вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

Голова ЦВК Володимир Шаповал підписав протокол без окремої думки, але наголосив, що вважає неприпустимим рішення окружних виборчих комісій, які позбавили хоча б одного громадянина права голосу. “Це юридично і політично непристойно”, – сказав він.

Представник “Батьківщини” у ЦВК Руслан Князевич наголосив, що тепер зрозуміло, навіщо владі була мажоритарна система.

“Вона була потрібна не для того, щоб стати ближчою до виборців, а для того, щоб не допустити до влади опозицію, яка отримала сумарну більшість голосів”, – сказав Князевич.

Українська Правда

2 Comments

  1. Даже немного удивило, что в таком месте как ЦВК есть вполне нормальные, приличные, интеллигентные, люди!

  2. Круглые цифры очень часто в природе случаются, например прямой угол – 100 градусов, или количество пальцев на ногах – 10, количество извилин у жителей Донбасса – 2.

Los comentarios están cerrados.