Офіціоз. Столичним ОСББ удвічі завищено комунальні тарифи – прокуратура

Столичним ОСББ «Комфорт» удвічі завищено тарифи за комунальні послуги для мешканців багатоповерхівок по вул. Герцена, 17-25 у Шевченківському районі.

Про це свідчать результати перевірки, проведеної прокуратурою Шевченківського району Києва із залученням фахівців Київського відділення Антимонопольного комітету України.

За висновками контролерів упродовж 2010 року, а також частково у  минулому та поточному роках, ОСББ нараховувалися комунальні платежі за самостійно визначеними тарифами, які багато разів перевищували розмір, встановлений КМДА.

За результатами перевірки Антимонопольний комітет застосував до ОСББ «Комфорт» фінансові санкції та зобов’язав провести перерахунок комунальних платежів, сплачених мешканцями будинків по вул. Герцена, 17-25 упродовж останніх трьох років, та повернути їх людям.

Крім цього, прокуратура району внесла подання до Шевченківської РДА з вимогою притягнути до відповідальності посадовців управління житлово-комунального господарства, котрі не забезпечили належного контролю та допустили застосування завищених тарифів.

 

 

 

Додатково:

Як приклад, упродовж січня-лютого 2010 року мешканцям будинків по вул. Герцена, 17-25 при нарахуванні плати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій ОСББ застосовувався тариф в розмірі 2,35 грн. за квадратний метр.

Проте, КМДА на той час було встановлено тариф на такі послуги у розмірі 1,10 грн.

А у березні-квітні 2010 року цей тариф ОСББ було необґрунтовано завищено аж до 3 грн.

Відповідно до законодавства повноваження по встановленню тарифів на комунальні послуги належать до відання виконавчих органів  сільських,  селищних,  міських рад.

Прес-служба прокуратури

Шевченківського району міста Києва