Парламент відмовився скасувати незаконне рішення про прийняття законопроекту № 10221

КИЇВ – Верховна Рада відмовилась скасувати своє рішення про прийняття в цілому як закону проекту № 10221, голосування по якому відбулось із грубими порушеннями Конституції та законодавства України.

Про це свідчать результати голосування, яке відбулось 6 листопада 2012 року під час пленарного засідання парламенту шостого скликання, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Фракції парламентської більшості у повному складі відмовились підтримати проект постанови № 10221-П, а саме – Партія регіонів, комуністи, Народна партія та група «Реформи заради майбутнього».

Нагадаємо, що народний депутат Юрій Кармазін виступив з ініціативою скасувати рішення парламенту про прийняття у другому читанні законопроекту № 10221, який серед змін до 36 законів вносить суттєві правки до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Парламентар обґрунтував свою ініціативу численними порушеннями процедури та законодавства України під час ухвалення даного законопроекту.

Як повідомляв ІРС, члени Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, Нарада представників християнських Церков України, а також правозахисники,  громадські активісти та науковці звернулись до Президента України із закликом ветувати законопроект № 10221 з метою недопущення законодавчих обмежень свободи віросповідання в Україні.

Джерело: www.irs.in.ua