Підсумкова конференція «Вирішення актуальних проблем муніципальної політики»

Представники органів місцевого самоврядування, депутати міських рад та лідери ініціативних груп з міст Щорс та Городня підвели підсумки реалізації проекту «ОСН як механізм вирішення проблем місцевого розвитку» на конференції 29 листопада 2012 року.

Відкриваючи конференцію, Наталія Дрозд, керівник Центру «Доброчин», зауважила, що тематика заходу є актуальною, адже вона піднімає таке важливе питання, як налагодження діалогу та партнерських відносин між владою, неурядовими організаціями та політичними партіями.
З вітальним словом до учасників конференції також звернувся Тарас Бик, координатор програм Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Про важливість розвитку демократії знизу, діалогу між суспільством та владою, було зазначено у виступі Олександра Підгорного, експерта проекту. Він підкреслив, що «… органи самоорганізації населення є однією зі складових системи місцевого самоврядування в Україні, і вирішення проблем місцевого розвитку тісно пов’язане з розвитком ОСН. І цей проект дає можливості розвитку локальної демократії та реальної участі громадян у вирішенні питань місцевого значення».

Андрій Богдан, Городнянський міський голова, розповів про досягнення у питаннях активізації населення та підтримки ініціатив жителів. Він наголосив на важливості розвитку громадянського суспільства і зміни свідомості громадян з пасивного очікування на активні дії.
Роман Зуб, Щорський міський голова, представив досвід міста Щорс у об’єднанні зусиль місцевої влади, неурядових організацій та політичних партій для вирішення актуальних питань територіальних громад.

Учасники жваво обговорювали своє бачення розвитку ОСН в своїх містах та обмінювались думками стосовно планів на майбутнє. Результати, які були представлені учасниками конференції, демонструють, що громадяни та депутати, не зважаючи на свою політичну приналежність, вже можуть організовувати плідний діалог та співпрацю у вирішенні місцевих питань.
Загалом конференція пройшла у теплій, дружній атмосфері, яка проявилась своєю високою результативністю, активністю її учасників, а також отриманням безцінного досвіду у сфері розвитку органів самоорганізації населення на Чернігівщині.

Діяльність проходить за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку та Міжнародного Республіканського Інституту.
Проект має на меті вирішення актуальних проблем муніципальної політики шляхом підвищення взаємодії між партіями та неурядовими організаціями для розробки та прийняття Положення «Про органи самоорганізації населення» в містах Щорс та Городня Чернігівської області.