Події в проблемних округах. Офіційна версія МВС

На 11 ОВК ще триває встановлення результатів виборів

Затримки в їх роботі виникли через конфліктні ситуації між учасниками виборчого процесу. Працівники міліції продовжують нести службу по забезпеченню правопорядку та припиненню порушень.

Станом на 10.00  годину 2 листопада в м. Києві проблемною залишається ситуація на трьох виборчих округах – № 211, 216 та 223. Робота також трьох ОВК в Черкаській області – № 194, 197 та 198 – триває в напруженому режимі. По одній «проблемній» ОВК є у Волинській (№ 21), Вінницькій (№ 11), Кіровоградській (№ 99), Миколаївській (№ 132) та Київській (№ 94) областях.

Зокрема, члени ОВК № 223 (м. Київ) з 02.30 год. 2 листопада проводять опрацювання протоколів усередині приміщення комісії. Біля будівлі, де розташована ОВК № 223, з 09.00 вчорашнього дня перебувало близько 100 представників ВО «Свобода». На даний час там знаходяться близько 40 громадян. Порушень громадського порядку працівниками міліції не допущено.

У м. Первомайську, де розташований виборчий округ № 132, станом на 11.00 годин 01 листопада протокол встановлення результатів був скріплений мокрою печаткою та знаходився на виборчому окрузі до отримання результатів розгляду прокуратурою скарги представників одного з кандидатів у нардепи.

Того ж дня Адміністративний суд м. Миколаєва виніс постанову про вилучення з виборчого округу № 132 протоколів з мокрими печатками.

2 листопада 2012 року о 01.00 годині до приміщення окружної виборчої комісії прибули судові виконавці. На цей час в приміщенні ОВК перебував один з кандидатів у народні депутати та декілька його прихильників. Вказані громадяни своїми діями перешкоджали судовим виконавцям у доступі до сейфу, в якому зберігалися протоколи.

У зв’язку з цим судовими виконавцями було винесено постанову про залучення працівників міліції для охорони громадського правопорядку при здійсненні виконавчих дій. Завдяки вжитим працівниками міліції заходам було забезпечено роботу судових виконавців, які в присутності понятих вилучили 177 протоколів з мокрими печатками.

При спробі судових виконавців залишити приміщення ОВК їх рух було ззовні заблоковано прихильниками одного з кандидатів у народні депутати України. Правоохоронцями вихід було розблоковано.

У подальшому судові виконавці на службовому автомобілі у супроводі працівників міліції намагалися розпочати рух у напрямку м. Миколаїв, однак дорогу їм було перегороджено двома вантажними автомобілями. На даний час керівництвом Миколаївської області та району ведуться перемовини з громадянами щодо припинення протиправних дій.

Розгляд справи в Адміністративному суді м. Миколаєва було заплановано на 11-у годину 02 листопада 2012 року. Охорону громадського порядку забезпечують 70 працівників міліції.

У той же час біля кількох ОВК прихильники різних політичних сил встановили агітаційні намети. Працівники органів внутрішніх справ продовжують охороняти правопорядок, не допускаючи зіткнень між суб’єктами виборчого процесу.

УЗГ МВС України

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.