Результати голосування на окрузі Терьохіна-Лисова можуть скасувати

Вибори в одномандатному мажоритарному окрузі 211 через протиправні дії комісії можуть визнати недійсними. Про це в коментарі УНН сказав юрист, кандидат юридичних наук Анатолій Матвійчук.

За його словами, зараз деякі члени ОВК,  не враховуючи рішення суду про повторний підрахунок голосів на 28 дільницях, намагаються ухвалити остаточний протокол з результатів виборів.

“Комісія здійснює діяння, які підпадають під кримінальну відповідальність та самовільно вчиняє дії по підписанню підсумкового протоколу”, – сказав він.

Він також додав, що такі дії комісії можуть стати підставою для скасування результатів на окрузі.

“ОВК має виконати рішення суду і Центральна виборча комісія не має права втручатися в це доки не буде повністю виконане рішення суду і перераховано 28 виборчих дільниць. Якщо їх не буде перераховано,  то можна буде вважати, що підсумки голосування є нелегітимними і вибори у Голосіївському районі не відбулися, тобто є такими, які підлягають повторному проведенню”, – зауважив експерт.

Як повідомляв УНН,  Київський апеляційний адміністративний суд виніс ухвалу залишити апеляційну скаргу партії ВО “Батьківщина” та кандидата у народні депутати Сергія Терьохіна на постанову Окружного адміністративного суду міста Києв від 31.102012 року без задоволення.

“Постанова Окружного адміністативного суду залишена без змін. Ухвала оскарженню не підлягає. Це означає, що окружна виборча комісія зобов’ язана провести повторний перерахунок голосів на 28 дільницях 211 округу”, – сказав офіційний спостерігач Ігоря Лисова Андрій Орищин.

Джерело:  УНН

1 Comment

Los comentarios están cerrados.