Влада через суд намагається вкрасти перемогу кандидата від “УДАРу” в 183-му окрузі

Партія влади продовжує використовувати судову систему як інструмент коригування результатів волевиявлення громадян України. І ці випадки, на жаль, набувають масового поширення. Про це йдеться у заяві партії “УДАР Віталія Кличка”.

Як приклад такого ганебного “кривосуддя” автори заяви називають сьогоднішнє рішення Одеського апеляційного адміністративного суду, який скасував результати народного волевиявлення в одномандатному виборчому окрузі № 183, де із значною перевагою (понад 5 тисяч голосів) переміг кандидат від «УДАРу» Андрій Путілов.

“Ми розуміємо, що кандидат від Партії регіонів Василь Федін ніяк не може змиритися із своєю поразкою на виборах, але це не привід чинити беззаконня та зневажати вибір громадян України шляхом прийняття сумнівних судових рішень”, – наголошують в “УДАРі”.

В зв’язку з цим Партія «УДАР Віталія Кличка» розуміючи, що в Україні не залишилося інституцій, які спроможні захистити результати народного волевиявлення, звертається до представників місій міжнародних спостерігачів, послів іноземних держав з проханням взяти ситуацію, що склалася в ОВО № 183 під контроль та своїм авторитетом не допустити ревізії результатів вибору громадян України, а також попередити чинну владу, що подальші спроби посягання на владу народу, що виражаються, зокрема, в намаганні коригувати результати голосування через суди, можуть призвести до міжнародної ізоляції України.

Джерело

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.