Вибори скінчились, але міліція і досі застерігає щодо “антигромадської поведінки” проти Партії регіонів та її вже екс-кандидатів

Автор скандального законопроекту “про наклеп” Віталій Журавський вирішив помститися активістам кампанії “Помста за розкол країни”, які проводили в окрузі контрагітацію та ставили народному депутату “незручні” питання на зустрічах із виборцями.

До активіста Громадянського руху “Відсіч” Мирона Гордійчука до гуртожитку, в якому він мешкає у  Києві, завітав працівник міліції з селища Черняхів Житомирської області. У таке відрядження відправило старшого інспектора Рожко його безпосереднє керівництво, аби він отримав письмові пояснення активіста щодо участі останнього в поширенні листівок в селищі Черняхів 29 вересня.

Нагадаємо, що в Черняхові 29 вересня активісти Громадянського руху “Відсіч” в рамках кампанії “Помста за розкол країни” поширювали інформаційні листівки із закликом не голосувати за автора законопроекту “про наклеп” Віталія Журавського. Під час розповсюдження листівок на молодих людей двічі нападали невідомі та зупиняли працівники міліції. Тоді після роз’яснень про право громадян на вільне поширення інформації правоохоронці залишили активістів у спокої. А тепер, більше ніж півтора місяці по тому, до Києва відправили старшого інспектора Черняхівського райвідділу міліції, аби отримати письмові пояснення щодо подій того дня.

Оскільки Мирон Гордійчук вже неодноразово стикався з правоохоронцям під час кампанії “Помста за розкол країни”, тому одразу, пославшись на 63 статтю Конституції України, відмовився від дачі пояснень і просто напоїв міліціонера чаєм.

У відповідь на такі дії активіста капітан міліції Рожко виніс хлопцю “Офіційне застереження про недопустимість вчинення антигромадської поведінки відносно кандидата в народні депутати України Журавського Віталія Станіславовича, а також “Партії регіонів”.