Як гартувалася сталь… результат виборів на 223 окрузі

Записки учасника Народної ЦВК Олексія Соловйова.

28 жовтня
Сьогодні о 9-й ранку я особисто голосував на дільниці 800977 одномандатного виборчого округу 223 м. Києва. Там на вході та всередині біля урн для голосування висить оголошення “У ПРИМІЩЕННІ ВЕДЕТЬСЯ ВІДЕОСПОСТЕЖЕННЯ”. Але оголошення про те, що у кабіні для таємного голосування відеоспостереження не ведеться, там немає. На це я звернув увагу голови комісії на цій дільниці. Він щиро здивувався і сказав, що таких вимог вони не одержували, а лише щодо оголошення про нагадування, що відеоспостереження ведеться. Тобто, таким чином, на нестійких громадян таке оголошення лише додає психологічного тиску :(

29 жовтня
Досі (02:20 ночи) на дільниці 800977 одномандатного виборчого округу 223 м. Києва, вул. Гоголівська, 22/24 не вивешено жодних результатів! Якщо на підрахунок голосів треба стільки ж часу, як на саме голосування, то виникає велика підозра до справедливости таких підрахунків. Що ж там роблять спостерігачи?

Вранці о 07:50 так протоколу й не було. О восьмій ранку з’явився. Я підійшов з фотокамерою сфотографувати два протоколи: по мажоритарникам та партійний. Тільки встиг зняти їх, як представники комісії побачили мене з фотоапаратом і кинулися знімати ті два аркуші. Оскільки вони це встигли зробити досить швидко, а скло відбувало небо й дерева, знімок результатів мажоритарників, на жаль, виявився “нечитабельним”. Знімків партійних результатів було два, один з яких можна розрізнити. Його я й додаю до цього повідомлення.

Коли зайшов до комісії з обуренням, чого це вони зняли протоколи, ті мені пояснили, що не можуть дати на них дивитися через те, що … ці протоколи ОВК у них не прийняла, відправивши назад! Це просто фантастика! Тобто, зізнаються, що фактично їх відправили перераховувати, щоб результати були “правильними”, оскільки з протоколу видно: ПР набрала лише 125 голосів, натомість “Батьківщина” – 262, “Удар” – 208, “Свобода” – 189, КПУ – 98.

Від Майдану – дійсно, зараз на сайті ЦВК для цієї дільниці інші дані

ПС. Ми тільки почали обробляти прислані нам протоколи і свідчення учасників Народної ЦВК. Нас всіх попереду чекає багато цікавого!