За крок до прірви. Прийнятий закон Про референдум узаконить державний переворот

Доки загальна увага була прикута до боїв окружного значення проти виборчих фальсифікацій, сталася подія, на тлі якої підсумки виборів не матимуть значення. Тому що влада зможе міняти Конституцію, законодавство і взагалі приймати будь-які рішення не зважаючи на Верховну Раду взагалі. І не лише на Верховну Раду, а й узагалі ні на що й ні на кого. Дубина, яка от-от опиниться в руках Януковича, здатна не лише розтрощити рештки демократії в Україні, але зруйнувати її державність і навіть пройтися по самому Януковичу

Аналізував: Тарас Шамайда

Назва дубини – Закон «Про всеукраїнський референдум». Схвалення в цілому цього шедевру законотворення стало найбільшою свинею, яку стара Верховна Рада підсунула Україні. Тепер справа лише за незначними формальностями і підписом Президента. Ні формування більшості під Януковича, ні знамените рішення Конституційного Суду про повернення старої редакції Конституції, ні розкольницький мовний закон не можуть зрівнятися за ступенем небезпеки з цим унікальним документом.

Швейцарія чи Білорусь?

Якщо хтось думає, що це закон про право народу реалізувати свою волю через пряме голосування, він глибоко помиляється. Насправді це механізм тотальної маніпуляції.

Кожен, хто прочитав законопроект, розуміє, що в ньому немає й натяку на досвід Швейцарії чи інші приклади прямої демократії, до яких апелюють регіонали.

РЕФЕРЕНДУМ В УКРАЇНІ МАЄ ВСТАНОВИТИ ДИКТАТУРУ І ЗРУЙНУВАТИ ВСІ ДЕМОКРАТИЧНІ ІНСТИТУЦІЇ

 

Референдум в Україні має виконати протилежне завдання, випробуване Гітлером у Німеччині, Муссоліні в Італії чи Лукашенком у Білорусі. Це завдання – встановити диктатуру і зруйнувати всі демократичні інституції, які дозволяють громадянам чинити опір. Причому робитиме це буцімто сам народ. Принаймні зовні все виглядатиме саме так.

Читати далі http://texty.org.ua/pg/article/editorial/read/41327/

5 Comments

  1. Саме зараз можна було би запровадити федеративний устрій України, при якому у націоналістичній бандерні відпаде можливість постійного дзьобання російськомовні регіони на рахунок їх рідної мови, культури, свідомості, тощо.

  2. При надлежащем разборе этого закона о референдуме довольно легко можно разоблачить уловки режима о якобы *Воле народа*.И пусть тогда мир увидит коварство диктатуры

  3. З приводу думки у статті “За крок до прірви. Прийнятий закон Про референдум узаконить державний переворот”. Якщо він буде підписаний Президентом України то уже нова Верховна Рада має прийняти механізм реалізації цього Закону, а краще скасувати. В механізмі реалізації має бути чітка і прозора процедура голосування яка б не допускала фальсифікацій. Таку ланку як окружні виборчі комісії потрібно скасувати або удосконалити таким чином, щоб не було можливості ні у кого втрутитися у процес волевиявлення який має бути всезагальним і обовязковим. Право добровільної участі в референдумі має бути вилучене. Питання територіальної цілісності, утвореної легітимним шляхом державності вирішують тільки вибори.

  4. Опозиция тоже дурью мается. В ней, как я понимаю, грызутся между собой лидеры. Регионалы понимают это. Там не дураки. В опозиции увлечены, чёрт знает чем.Например мовный закон. Он сейчас нужен? Что, у Украины проблем насущных нету?. Честно сказать верить некому…

  5. Почитайте главу “Корей” у Біблії. Вона про нинішню ситуацію. Або мій словник “Матір мов”, d-bazan@ua.fm, скину.

Los comentarios están cerrados.