Анонс: Житомирщина повстає проти титанових кар’єрів

20 грудня 13 сесія Житомирської обласної ради. Представники громад населених пунктів знову збираються пікетувати обласну раду на захист рідної землі від розробки титанових руд.

Певно, що на цій сесії знову будуть продовжуватися бої на «титановому» фронті, адже 12 сесія, яка проходила 22 липня, не поставила остаточної крапки. Вимоги представників громад не були задоволені: обласною радою не було накладено мораторій на розгляд питань щодо виділення поліських земель під титанові розробки. Питання надання погодження на виділення земель Торчинського родовища зависло в повітрі. Влада буде до нього повертатися, адже за словами Голови облдержадміністрації Сергія Рижука: «…нам спішити в даному випадку немає ніякої потреби, ми повинні зробити так, щоби люди навпаки сказали: «Не гальмуйте, не стримуйте процес інвестицій у наш Поліський край…».

Отже, губернатор і його команда буде робити все, щоб продовжити лобіювання інтересів олігархів, а люди будуть відстоювати свої права. Завтра вони знову прибудуть до обласної ради. Чи пропустять народні «слуги» представників громад сіл до теплої сесійної зали?

Переконати тих обласних депутатів, які ще не усвідомили, що рішення обласної ради від 7 червня призведе до екологічної катастрофи на Полісся, що прийняття нових рішень на погодження щодо промислових видобувань титанових руд – це лише цвяхи в кришку труни нашого краю, а не міфічні інвестиції, прибудуть з Києва народні депутати. Та чи будуть серед них Житомирські обранці?

Контакт: Станіслав Гуменюк, 067 7383550.