На Волині розробляються пілотні програми підтримки громадських організацій

ПРЕС-РЕЛІЗ

 Прес-служба

Волинського Інституту Підтримкита розвитку Громадських Ініціатив

(0332) 723803

e-mail: press.vipgi@mail.ru

  Вчора у Луцьку презентували проект «НДО та влада: спільна робота – вагомий результат». За допомого проекту планують створити умови для розвитку громадських організацій у районах Волинської області, а також розробити й пролобіювати програми підтримки громадських організацій, які передбачатимуть фінансування для районних НУО. Пілотними районами, де проводитиметься діяльність по підтримці третього сектору стали Ковельський, Рожищенський, Володимир-Волинський та Нововолинський. Якщо результати будуть позитивні, то географія діяльності пошириться й на інші райони Волині.

            «Якщо в обласному центрі громадські організації плідно співпрацюють з органами місцевого самоврядування, то у районах ці сторони часто навіть не знайомі між собою, що вже говорити про підтримку. Тому наша робота як мінімум сприятиме цьому знайомству,» – говорить керівник проекту Вікторія Демчук.

            Петро Лавринюк, Президент Інституту Підтримки і розвитку Громадських Ініціатив зауважив, що владі на місцях потрібно показати, що підтримка громадського сектору – це не тільки їх обов’язок, а й ще й вигода. Адже більшість громадських організацій вирішують ряд важливих соціальних питань за гроші грантодавців і суми, які вони залучають, у рази перевищують ті, які закладені в бюджеті.

            Представники районних громадських організацій відзначають низьку активність місцевих мешканців, що також є проблемою, оскільки працювати за нестачі людських ресурсів надзвичайно складно. Що ж до стосунків з владою, то основне, чого вони хочуть – розуміння і хоча б мінімальне фінансове сприяння.

            У волинській окрузі Пласту, яка реалізовує проект «НДО та влада: спільна робота – вагомий результат», кажуть, що питання фінансування буде вирішене у разі прийняття Програм підтримки громадських організацій на рівні місцевої влади. Вже зараз створено робочу групу, яка займається розробкою програм, наступним кроком стане їх лобіювання.

_______________________________________________________________________________________

            Проект Пласту «НДО та влада: спільна робота – вагомий результат» став одним із переможців першого туру обласного конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводиться Волинським Інститутутом Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за сприяння Міжнародного фонду «Відродження в межах проекту «Територія позитивних змін».