Прихопивши 50 тисяч бюджетних коштів мер відпочиває?

Як раніше було сказано ніжинський мер, Михайло Приходько, відбув у двохмісячну відпустку.  Зробив він це на вимогу депутатів, які після винесення вироку, відносно посадовця, відмовилися від проведення сесій під головуванням мера.

Проте, міський голова пішов не заливши, жодному із своїх підпорядкованих, право підпису фінансових документів. Тобто, перебуваючи у відпустці, мер одноосібно вирішує  куди саме спрямовувати бюджетні кошти.

Сьогодні по місту ширяться чутки, що нібито Михайло Васильович, при виході у відпустку, прихопив 50 тисяч бюджетних коштів, у вигляді оздоровчих, надбавок та преміальних. І це все в той час, коли в місті існує значна заборгованість по заробітній платі серед працівників бюджетної сфери.

Ми вирішили з’ясувати чи відповідають ці чутки дійсності і у відповідності до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та направили інформаційний запит на адресу виконуючого обов’язки міського голови.

Подаємо вашій увазі його текст.

Інформація про те, що міській голова виписав собі значну суму коштів перед виходом у відпустку підтвердилася, згідно розпорядження, яке сам Михайло Приходько підписав 13 грудня 2012 року на його особовий рахунок надійшло 55 567, 54 грн. Про це повідомили у держказначействі міста Ніжина.

Наразі, ми чекаємо відповіді на офіційний запит.

То ж як, на вашу думку, чи підтвердиться ці чутки або ж чиновники, прикриваючи свого роботодавця, приховають суспільно значущу інформацію від ніжинців?