Висновок ПАРЄ щодо фальсифікації результатів виборів збігається з оцінками Об’єднаної опозиції, – заява «Батьківщини»

Заява Парламентської асамблеї Ради Європи про те, що парламентські вибори в Україні були сфальсифіковані на етапі підрахунку голосів, а також через цинічну крадіжку мандатів, застосування адміністративного ресурсу, підкупу, залякування та погроз, повністю збігається з позицією щодо виборів, висловленою раніше Об’єднаною опозицією.

 Про це йдеться в заяві «Батьківщини».

 «Ми і раніше наполягали на тому, що нова Верховна Рада обрана з численними порушеннями, які спотворили реальне волевиявлення громадян. Як бачимо, Європа повністю розділяє цю думку, покладаючись на висновки своїх власних спостерігачів», – заявили в Об’єднаній опозиції.

Там підкреслили, що заява ПАРЄ є чітким сигналом про те, що президент Янукович не пройшов іспит на чесні і прозорі вибори.

«Більше того, команда Януковича продовжує використовувати фальсифікації та махінації зараз, під час утворення керівних органів нової Верховної Ради. Зокрема, повністю ігнорується вимога опозиції щодо персонального голосування», – наголосили в «Батьківщині».

«Мало того, що через Януковича Україна отримала «двійку» за проведення виборів: Президент продовжує тягнути Україну в прірву ізоляції, планомірно знищуючи засади парламентаризму», – йдеться в заяві.

«Ми вимагаємо повернення вкрадених мандатів, виконання конституційної норми про персональне голосування та дотримання демократичних норм та процедур при формуванні нової Верховної Ради», – наголосили в Об’єднаній опозиції.