Донеччани пояснили росіянам, що вони не хохли

Росіяни вирішили, що у Донецьку можна безкарно вигукувати «Є…ать хохлов!» Гостям з Нижнього Новгорода знадобилася допомога лікарів.

У Донецьку справжнім скандалом закінчився поєдинок чемпіонату КХЛ між «Донбасом» і нижегородським «Торпедо». Російські гості показали своє справжнє обличчя, і виявилося воно вельми непрезентабельним, пише газета «Сегодня».

Після закінчення матчу (який “Торпедо” виграло по буллітам. – Авт.) На зупинці поряд з ареною гості спровокували масову бійку. Як розповіли журналістам очевидці, троє росіян попрямували в магазин за горілкою і закускою, щоб відзначити перемогу. А по дорозі почали скандувати образливі гасла. «Вони поводилися по-хамськи, на все горло кричали «Є. .. ть хохлов!». А потім влаштували скандал біля магазину, коли намагалися купити спиртне без черги. Природно, люди біля магазину почали обурюватися, і спалахнула бійка. Донеччани показали їм, як потрібно поводитися в гостях, звичайно, жорстко, але, думаю, правильно», – розповів Андрій, свідок події.

У розпал бійки на крики приспіла міліція, а за кілька хвилин до натовпу під’їхали дві карети швидкої допомоги. «Російські вболівальники стовпилися біля швидких, і хтось з них сказав: «Зараз повезуть зашивати!», – розповідає Андрій.

За словами інших очевидців, після інциденту автобус нижегородських уболівальників від’їхав у супроводі міліції і двох карет швидкої. Постраждалих у бійці росіян з різними травмами доставили у відділення нейрохірургії місцевого шпиталю.

Наступного дня після бійки керівництво російського клубу поспішило звинуватити донеччан у «свинячій поведінці». «Нападати на людей, які приїхали в гості і знаходяться в явній чисельній меншості тільки тому, що твоя команда програла, – це нижче будь-якої гідності», – заявив Андрій Осипенко, гендиректор ХК «Торпедо».

Але керівництво Континентальної хокейної ліги, розібравшись у ситуації, винесло свій вердикт. Дисциплінарний комітет КХЛ встановив, що росіяни самі спровокували бійку, більш того – приїхали «у гості» з фашистською символікою. «У розпорядженні Ліги знаходиться інформація від осіб, які в результаті дій гостей понесли матеріальний збиток, а також фотодокументи, що містять наочні свідчення перебування нижегородських любителів спорту в місті Донецьку – малюнки непристойного характеру, що містять, в тому числі, нацистську символіку», – зазначили в КХЛ.

Acerca de Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.