Енергоаудит – не розкіш, а необхідність

Як провести енергоаудит і що для цього потрібно – такі питання розглядались на семінарах, що пройшли в містах Короп та Щорс Чернігівської області 26 січня та 8 лютого 2013 року. Учасниками заходів стали представники органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Керівник проекту Олександр Підгорний зазначив: «Досвід проведених енергоаудитів в Естонії показує, що потенціал енергозбереження будівель і споруд становить до 40%».
В даний час енергоаудит будівель і споруд не є обов’язковою процедурою. Саме тому можна сказати, що енергоаудит в Україні має дуже скромні показники. Але для зниження витрат енергії слід зрозуміти, які саме втрати енергії необхідно компенсувати, чому вони з’явилися та які заходи енергоефективності мають бути реалізовані для даного конкретного будинку. Саме такі завдання стоять перед енергоаудитом, який є першим і необхідним кроком на шляху до теплової модернізації будинку.

В цілому, якщо говорити про завдання енергоаудиту, то воно полягає в тому, щоб створити систему дієвих заходів спрямованих на підвищення енергоефективності будівель і споруд.

Діяльність проходить в рамках проекту «Сталий енергетичний розвиток: міжнародне співробітництво та кращий досвід на шляху до Угоди мерів» за фінансової підтримки МЗС Республіки Естонія.