Офіційно: В МВС перевірять законність дій столичної міліції

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко зустрівся із групою народних депутатів, які прибули до МВС із колективним зверненням щодо неправомірних дій працівників столичної міліції. Після зустрічі керівник відомства дав доручення провести перевірку викладених у зверненні фактів та законності дій окремих працівників міліції.

Нагадаємо, що сьогодні близько 15.00 до Гостинного двору прибули народні депутати та представники деяких громадських організацій в кількості 50-60 чоловік, які намагалися потрапити на охороняєму територію. Приватна охорона безперешкодно надала допуск народним обранцям і намагалася завадити пропуску на територію сторонніх осіб. Згодом між охороною та активістами виник конфлікт. Останні, намагаючись потрапити до приміщення Гостинного двору, пошкодили двері та офісні меблі.

На виклик охорони та  задля попередження  до Гостинного двору прибув наряд правоохоронців. Міліціонери  втрутилися та припинили порушення закону. За порушення громадського порядку працівниками міліції було доставлено до Подільського РУ міліції близько 30 учасників конфлікту.

Після надання пояснень та складання адмінпротоколів (за дрібне хуліганство ст.173 КУпАП, ст. 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції) їх відпустили.

УЗГ МВС України