Який президент, такий і гламур

Український телеведучий без запрошення потрапив на Grammy, вкрав місце у Адама Лівайна і спробував забрати нагороду Адель (Ukrainian TV presenter crashes Grammys, steals Adam Levine’s seat, attempts to accept Adele’s award). Саме під такими заголовками американські ЗМІ подали повідомлення про чергову витівку українського епатажного журналіста телеканалу 1+1 Віталія Сердюка. Однак цього разу телеведучий отримав добу у поліційному відділку, а у березні на нього буде чекати суд  за звинувачення у посяганні. Причому не Печерський.

Нагадаємо, Віталій Сердюк потрапив на нагородження музичною премією Grammy без акредитації і запрошення. В інтерв’ю журналу People він пояснив, що пройшов до приміщення у компанії своїх друзів, у яких були квитки, оскільки охорона не перевіряла їх кількість. Вже у приміщенні він взяв інтерв’ю у кількох зірок, потім прослизнув  до зали слідом за Кеті Перрі і зайняв місце поряд з Джастіном Тімберлейком і Джесікою Біль. Солісту гурту Maroon5 Адаму Левіну, який мав необережність пройти до свого місця пізніше, ніж його встиг зайняти українець, довелось сісти на підлозі у проході.

Коли британську співачку Адель викликали для вручення Grammy, український журналіст вийшов за сцену поперед неї зі словами: “Це така честь отримати цю нагороду” і спробував забрати статуетку, яку мали вручити співачці, повідомляє National Post. На щастя, Дженіфер Лопес встигла відсторонити Сердюка від співачки і пальцем попросила його піти зі сцени. На диво, український епатажний журналіст послухав Джей Ло і  зі словами: “Адель, Ви моє натхнення”, пішов за куліси, де його затримала охорона. Сам телеведучий у інтерв’ю зазначив, що не помітив виразу обличчя, але відчув, що хтось його відтягнув його. А вже під час перегляду відео зрозумів, що грізним поглядом і жестом його нагородила Дженіфер Лопес.

Пізніше його заарештували за звинуваченнями у посяганні. За американським законодавством, стаття “посягання” (trepass) може бути застосована у випадках посягання на особу, рухоме майно або землю. Її можуть застосувати, зокрема, у випадку небажаного фізичного контакту з особою або отримання, утримання та переміщення майна без дозволу особи, якій воно належить, а також незаконне проникнення та умисне спричинення емоційного розладу.

Українського журналіста затримали на ніч і відпустили після призначення дати судового засідання. У своїх подальших коментарях американським ЗМІ він заявляв, що не мав наміру вистрибувати на сцену. Ця думка з’явилась у нього в останню хвилину  і зробив він це лише тому, що Адель є його улюбленою співачкою. Також телеведучий  заявив, що “люди були дуже злі“. Щодо свого злочину, журналіст сказав представникам американських ЗМІ, що приймає покарання, але наполягає на тому, що його, хоча і може бути грубим, але його витівки загалом невинні і зроблені з добрих намірів. “Моя мета розважити та показати різні емоції знаменитостей. Я не божевільний, я просто мислю інакше”, – заявив він американським ЗМІ.

Це вже не перший випадок скандалу навколо журналіста. Свого часу під час прес-конференції на Венеційському кінофестивалі його страшенно образила Мадонна. Журналіст подарував їй букет гортензій, які, як відомо, співачка ненавидить. Співачка прийняла квіти, подякувала, але зауважила, що вона їх не любить і викинула букет. Її вчинок обговорювався настільки жваво, що її прес-службі довелось опублікувати пояснення, в якому зокрема було сказано, що співачка Мадонна має право любити інші квіти і це її право не повинно ображати любителів гортензій. Крім того, сама співачка також записала не менш епатажне відеозвернення до українського журналіста, зміст якого загалом зводився до того, що вона, як вільна людина у вільній країні, має право любити троянди.

Так само не перший раз Віталій Сердюк і вчиняє посягання з американської точки зору.  У травні 2012 року український журналіст намагався поцілувати актора Вілла Сміта під час московської прем’єри “Людей у чорному – 3”.

Новина про поведінку українця була швидко розтиражована інформагенціями і поки що невідомо чи погодяться американські судді з тим, що подібні витівки мають невинний характер. Адже до приватної власності і майнових прав, і відповідно спроб заволодіти чужим майном, у Сполучених Штатах ставляться набагато менш толератно, ніж в Україні, де особа, що мала судимість за крадіжку, займає посаду президента. А вироки виносяться та покарання відбувають не лише прості смертні, але і представникам селебрітіз, до яких відносяться і телеведучі також.

Олена Весел