Бюро УГКЦ з питань екології закликає освятити «Годину Землі» молитвою

photozeli

23-го березня 2013 року, о 20:30, люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину – «Годину Землі», щоб показати необхідність спільних зусиль для протидії зміні клімату та інших екологічних проблем сучасності.

Цього року Міжнародна екологічна акція «Година Землі» припадає на першу суботу Великого Посту, у зв’язку з цим Бюро УГКЦ з питань екології закликає, вимкнувши в своїх домівках на одну годину електричне освітлення, об’єднатись в молитві за Богом створений світ-природу духовенство, монаші спільноти, вірних і всіх людей доброї волі, і в такий спосіб освятити цю світську ініціативу, конкретно виявивши діло милосердя щодо створіння Божого, яке «понині стогне і страждає у тяжких муках» (Рим 8, 22). Ми щиро віримо, що в молитві Господь вислухає наші прохання; через молитву ми краще усвідомлюємо нашу спільну відповідальність за Богом створений світ, а Господь дає нам необхідні ласки для розбудови Його Царства, конкретними і відповідальними вчинками повсякденного життя, вже «тут і тепер».

Щоб долучитись до цієї ініціативи потрібно небагато: добру волю і розуміння того, що порятунок спільного нашого Дому-Землі, в великій мірі залежить від кожного з нас, від нашого дружнього до довкілля стилю життя.

Кожен, хто підтримує цю акцію – чинить благородно, а віруючі ще й виявляють живе свідчення своєї віри в Творця, яка, для того, щоб бути автентичною і цілісною, повинна включати в себе і відповідальне ставлення до Богом створеного світу-природи. Екобюро надіється, що ця ініціатива буде підтримана на загальноцерковному та державному рівнях і стане чудовим провісником воскресіння нашого суспільства.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Довідка: «Година Землі» була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році і вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилось більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу, а в 2009 та 2010 роках, разом з 126 іншими країнами світу, до всесвітньої акції «Година Землі» долучилася також і Україна. Минулими роками ряд наших українських міст теж долучились до цієї міжнародної ініціативи на різні способи, одним з яких – це вимкнення освітлення ключових об’єктів, з якими ідентифікується дане місто.