“Єврокоментар” МЗС України

Коментар щодо обговорення ситуації в Україні під час пленарного засідання Європейського Парламенту у Страсбурзі

Сьогодні, 10:30

Дебати щодо ситуації в Україні в Європейському Парламенті, які відбулися в Страсбурзі 13 березня, стали третьою подібною дискусією за останні 10 місяців і засвідчили  високу увагу цієї впливової європейської інституції до нашої держави.

Така постійна увага депутатського корпусу ЄС – це логічний прояв підтримки  Європейським Парламентом євроінтеграційних прагнень Українського народу. Відповідно, високими є й очікування Європейського парламенту від України.

Ключовим підсумком дебатів стало чітке засвідчення налаштованості Європейського Парламенту на підписання з Україною Угоди про асоціацію під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року.

Вітаємо й усвідомлення Європейським Парламентом важливості та відповідності цієї Угоди інтересам як для України, так і Європейського Союзу.

На особливу увагу заслуговують чіткі сигнали щодо нагальної необхідності об’єднання зусиль опозиції та влади заради європейського майбутнього нашої держави та, зокрема, підписання всеохоплюючого двостороннього документа, який, за словами виступаючих, надасть реальні інструменти для «розбудови Європи в Україні».

У зв’язку з цим МЗС України підкреслює виключну важливість розблокування  та забезпечення ефективної роботи Верховної Ради України відповідно до рекомендацій депутатів Європейського Парламенту.

Ключову роль у процесі підготовки Угоди про асоціацію до підписання відіграватиме посилення координації процесу європейської інтеграції відповідно до Указу Президента України про затвердження рішення Ради Національної Безпеки і Оборони України від 12 березня ц.р.

Джерело