Мирні зібрання: Совок та плюралізм в одній голові

Проводячи цікаві досліди (с) зі стану дотримання в Україні права на мирні зібрання, Інформаційний центр “Майдан Моніторинг” виявляє нові і нові випадки совецької хвороби серед органів місцевого самоврядування.

У Долині Івано-Франківської области вважають чинним “указ президії ВР СРСР”, який прямо і відверто  суперечить Конституції, міжнародним правовим актам і здоровому глузду. Туман, так би мовити, яром, туман Долиною.

У закарпатському Хусті не лише також люблять совецький “указ”, але ще і вважають, що у ньому (в “указі”), є “норми закону, які є вичерпними”.

У Калуші на Івано-Франківщині пішли ще далі, щасливо поїднавши “указ” з тим, чому той указ прямо суперечить – Конституцією, Міжнародним пактом про громадянські та політичні права, Європейською конвенцією з прав людини.

Ну і просто для розваги, витвір мистецтва відписки. Це – відповідь влади щасливого, слід вважати, Турійська (Волинь) на 5 (п’ять) наших запитань (про кількість повідомлень про проведення мирних зібрань, про звернення до суду щодо обмеження права на мирні зібрання, про судові рішення, про дотичні місцеві нормативні акти та про совковий “указ”). Розкішний зразок прозорости влади та забезпечення доступу до інформації, чи не так?

Далі буде