Оголошено фотоконкурс “Права українця. Які вони?”

Мережа Центрів європейської інформації України оголошує фотоконкурс “Права українця. Які вони?” Ініціативу підтримує Європейська програма Міжнародного фонду “Відродження” та Представництво ЄС в Україні в межах відзначення Європейського року громадян та Днів Європи 2013.

Участь у конкурсі можуть брати всі охочі (як аматори, так і професійні фотографи) без обмеження віку.

Один учасник може подавати до 5 робіт.

Фото можуть відображати такі теми:
· права меншин;
· дискримінація;
· свобода мирних зібрань;
· права дітей, жінок і чоловіків;
· доступ до публічної інформації;
· права споживачів;
· право на безпечне довкілля;
· право на освіту, медичне обслуговування;
· доступ людей з особливими потребами до публічних місць;
· інші громадянські, особисті, культурні, соціально-економічні, політичні права та свободи.

Обов’язкові вимоги до робіт:
• фотороботи повинні відповідати тематиці конкурсу;
• кожну роботу має супроводжувати анкета;
• автор має дати згоду на публікацію роботи.

Основні технічні вимоги до фотографій – формат .jpg з розширенням 300 пікселів для повнокольорового і 600 – для чорно-білого фото (розмір файла – до 5 Мб). Роботи слід надсилати в електронному вигляді разом із заповненою анкетою учасника на адресу ukrcei@gmail.com до 30 квітня в такому форматі:
а) тема листа: “Konkurs_photo”;
б) анкета – прізвище учасника латинським шрифтом (наприклад, ostapenko.doc); роботи – konkurs_photo_прізвище_номер_фото (наприклад, konkurs_photo_ostapenko_1.jpg).

Роботи, які відповідатимуть тематиці конкурсу, буде розміщено на порталі Мережі центрів європейської інформації України (http://ukrcei.org/) з можливістю онлайн-голосування. Переможців фотоконкурсу в різних категоріях визначить Експертна комісія, крім того, за результатами електронного голосування також буде обрано найкращу фотороботу (“відзнака глядачів”). Переможців нагородять дипломами та призами.

Найкращі роботи буде представлено під час заходів регіональних Центрів європейської інформації у травні в межах Днів Європи 2013.

Контакти:
Мережа Центрів європейської інформації України
Оксана Бондар
097 391 35 90
063 866 4 664
oksana.bondar.v@gmail.com

***

Мета Європейської програми  – сприяти європейській інтеграції України через поєднання зовнішнього тиску Європейського Союзу з внутрішнім тиском українського громадянського суспільства для утвердження цінностей відкритого суспільства в Україні.