З 5 березня – Дні «Дня» в Донецьку

Гуцульське хайку. Ця світлина – лідер глядацьких симпатій волинян. Що оберуть донеччани? Дізнаємося вже 26 березня

З 5 березня донеччани зможуть побачити в художньо-виставковому центрі «АртДонбас» (за адресою вул. Челюскінців, 189-К) найкращі світлини Фотоконкурсу «Дня»-2012, а також фото-переможців минулих років. На відвідувачів чекає змістовна презентація експозиції із 250-ти світлин. «День» уперше представить донеччанам таку ж кількість робіт, яку побачили і кияни на Фотовиставці «Дня»-2012, що відкрилася у 16-річчя нашої газети минулого року. Також «День» готує спеціальний бонус – конкурсні світлини різних років на донбаську тему. Це стало можливим завдяки тому, що Донецьк має сучасну галерею – «АртДонбас». Цей художньо-виставковий центр став добрим партнером нашої газети. Директор Художньо-виставкового центру «АртДонбасс» Катерина КАЛІНІЧЕНКО поділилася своїми очікуваннями від фотовиставки: «Газета «День» проводить велику роботу. Такі конкурси об’єднують людей різних професій і різного віку в єдине ціле. Завжди цікаво показати кожному регіону згуртування різних творчих ідей та бачення сучасної України. Це те, що сталося в певну секунду з конкретною людиною. Я вважаю це дуже важливим. Таким чином, ми зможемо побачити по-новому тих, хто нас оточує. Дуже приємно, що саме в нашому арт-просторі «День» представить свою фотовиставку».

Фотовиставка перебуватиме в столиці Донбасу до 25 березня, але лише на її відкритті буде присутня головний редактор «Дня» Лариса Івшина. Відкриття відбудеться о 17.00 і проходитиме в традиційній для нашого видання атмосфері, яку ми витримуємо вже протягом 14-ти років існування фотоконкурсу. Атмосфері «живого» – живого фото, живої музики і, найголовніше, живого спілкування. Шостого березня відбудеться читацька конференція головного редактора нашої газети зі студентами.

Доцент Донецького державного університету управління, кандидат соціологічних наук Тетяна ЄРЕСКОВА переконана: «Фотографія завжди вважалася відображенням повсякденності, реального життя. І попри те, що існують різні фоторедактори, які дозволяють відретушувати знімок, фото як і раніше залишається документом сьогодення. Це саме те, що представляла газета «День» у Донецьку два роки тому. Ця реальність може зруйнувати стереотипи. А те, що на Фотовиставці «День-2012» у Донецьку будуть представлені роботи, що відображають життя регіону, дозволить людям трошечки по-іншому подивитися на їхнє повсякдення. Фотографія дозволить поглянути на місто і себе по-новому. Понад те, можна буде простежити динаміку того, що хвилювало городян і місто в різні роки. Я вважаю, що це дасть нам змогу замислитися над тим, що відбувалося з нами за весь цей час».

Громадський діяч Станіслав Федорчук, що також відвідував фотовиставку «Дня» у її попередній візит до столиці Донбасу 2011 року, налаштований на «ту ж невимушеність, яка була під час перегляду попередньої експозиції». «Тоді не було режисованих фото, а виключно життя, яким воно є. Минулого разу мене вразили емоції абсолютно різних людей, які випромінювали щастя, радість, задуму. Сподіваюся, що цьогорічна виставка буде не менш несподіваною, ніж попередня», – поділився Станіслав із «Днем».

Окрім постійних номінацій – «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», донеччани побачать і чимало робіт, присвячених Євро-2012. А також – переможців номінації «Світ очима дітей», котрі отримали спеціальні відзнаки від Представництва дитячого Фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ). ЮНІСЕФ  другий рік поспіль виступив Генеральним партнером конкурсу.

Також «День» представить для відвідувачів виставки книжкову новинку – збірку «Бронебійна публіцистика» та інші книги з серії «Бібліотека газети «День», які можна буде придбати і на відкритті, і протягом усього часу експонування світлин, а також зробити передплату на «День» за редакційною ціною.

Більше того, усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття експозиції за результатами цього голосування визначено лідера глядацьких симпатій від Донецька.

Вхід – вільний.

Джерело: День