Євген Шаповалов: Пропозиція з Донбасу: збрехав – одірвати голову!!!

Недавно, цією зимою, я перечитував невмирущий роман нашого відомого письменника Михайла Опанасовича Булгакова «Майстер і Маргарита». От що є геніальність! Читаючи Булгакова, який писав ще на початку минулого століття, бачиш події, схожі на наше сучасне життя. Це відбувається у масштабі цілої України, Донеччини, навіть нашого невеличкого селища. Дуже мені подобається фрагмент з роману, де на сеансі чорної магії, який проводить Воланд, конферансьє на всю залу поніс несусвітну брехню, перекручуючи слова свої й Магістра, і не даючи далі проводити спілкування з залою. Тоді до нього підбіг один з помічників «Консультанта» й звертаючись до публіки сказав: «Так він просто бреше! Що йому за це зробити?». Голос з зали гукнув: «Відірвати йому голову, до бісової матері!». «Будь ласка», – сказав Коровьєв, і відкрутив йому голову. Брехун був наказаний.

Вчора мешканці нашого селища Олексієво-Дружківка, що на Донеччині, передали мені передвиборчу агітаційну листівку тоді ще кандидата в Донецьку обласну раду І. А. Остапенка, датовану жовтнем 2010 року і видану невідомою фірмою (що протиречить Закону про вибори у місцеві ради) накладом 10 000 (!) примірників!. Я пропоную ознайомитися з нею і порівняти те, що обіцяла нам ця людина, коли йшла на вибори і що насправді робить після обрання.

“Депутат – это избранник народа. Это – исполнитель воли граждан, чьи интересы он защищает. Это тот, кому доверяют люди. И мне искренне хочется, чтобы депутатами становились те, кто достоин этого запнися. Кто заслужил право представлять интересы простих людей и защищать их права”.

Це казав наш горе-депутат Остапенко, коли йшов на вибори у облраду у 2010 році. Сьогодні, у 2013 році він робить все діаметрально протилежне! Що ж змінилося з тих пір? Та й взагалі, чи робив він для нас таке, про що декларував перед виборами? Спочатку від забажав розібрати заводський дітсадок і громада ледь всім миром його одбила. Сьогодні він закрив селищний клуб. Закрив зненацька, не попередивши нікого. Діти прийшли на заняття гуртків, а на дверях замок. Про те, що робиться в самому заводі я не кажу, бо вважаю це приватною справою власника. Але чутки про те, що завод ріжуть на металобрухт дуже хвилюють, про те, що розбирають кільцеву піч на другому цеху теж не додає спокою. Попередній директор заводу Леонід Олексійович Шпак, який все життя віддав заводу, коли дізнався про це, то ледве не плакав і казав, що навіть німці у війну не зробили того, не розібрали піч, а зараз таке діється… А Вогнетривкий завод це ж робочі місця для наших односельців. Та й те, що залишилося від Костянтинівського вогнетривкого заводу “Красний Октябрь”, яким керував Остапенко, наштовхує на різні думки…

Що ж так вплинуло на таку поведінку депутата? Які установки змусили його так трансформуватися? Може цей пункт його агітки?:

“Мои жизненные установки и идейные принципы абсолютно совпадают с базовими принципами партии, в которой состою – партии Регинов” (?).

Так, ми зараз добре бачимо, що дії правлячої партії, про яку йдеться у обіцянках Ігоря Анатолійовича, і дії самого Остапенка дуже співпадають. І ті, і ті дії – я вважаю за злочин, злочин проти своєї країни, свого народу!

“А пока, каже на закінчення Остапенко, – жить и решать проблемы нужно в дне сегодняшнем. И четко осознавать, что никто их за нас не решит. Что только все вместе, и при этом каждый – на своїм месте – сможем построить и свій дом (депутат, кажуть, цю програму особисто виконав на 200 відсотків), и свій завод (цей пункт теж успішно виконано), значит, и свою работу и страну, в которой жить нам и нашим детям! (У дітей нашого селища депутат Остапенко у січні цього року успішно відібрав клуб).

Провівши цей аналіз обіцянок і дій одного конкретного депутата одної окремої партії ми бачимо, що все, що він обіцяв – все брехня!!! І під впливом булгаківського твору у мене виникає бажання одірвати йому голову! І на фоні подій у «Майстрі й Маргариті», це виглядає логічно, й оправдано. І такі паралелі можна провести майже по всім депутатам-регіоналам Донеччини і всієї України, тому, що всі вони прийшли у владу за допомогою брехні, всі бачать владу тільки як засіб особистого збагачення! Це вже знають навіть на Донбасі.

Євген Шаповалов

1

2

4 Comments

  1. В Росії таких сажають сотнями. Як влада не здатна захістити народ від казнокрадіїв, або у владі самі казнокрадії, то може краще назад до Росії, бо Европа крадіїв підтримує.

    • В Росії сажають – так буде вірнише.
      Хочете сісти – ідіть туди.
      Щодо підтримки Європою крадіїв, – то перший раз про це чую…

  2. В Росії влада робить таке ж що роблять у нас. Але народ у нас інший. Навіть не Донбасі… Тому ще й тримаємося…

  3. Ось ще один, більш відомий брехун на Донбасі!!

    Передвиборна програма
    кандидата у народні депутати України
    по виборчому округу № 47
    Азарова Олексія Миколайовича

    «Справи важливіші за слова!»
    Це гасло я обрав основним для моєї передвиборчої програми.
    Адже від людей знаю: вони втомилися від політики й пустих обіцянок.
    Втомилися вірити, а потім розчаровуватися.
    Відтепер вони не вірять гаслам і оцінюють політиків суто за їх справами.
    Я ідеаліст. Але я і практик. Тому мій ідеалізм – це ідеалізм можливого. Адже він ґрунтується на тих прикладах успішного місцевого та державного управління, які я побачив у світі. На тих проектах, які покращили життя громад у різних містах і селах. А відтак, містять технології й досвід, які можна успішно використати в Україні.
    Я йду до Верховної Ради України за здійсненням мрій, ідей та планів, які допоможуть людям. Йду, щоб привнести у політику ідеалістичний прагматизм.
    Тому в моїй програмі немає декларацій. Довіру людей я буду здобувати конкретними справами, які змінять обличчя й життя нашого регіону на краще.
    Знаючи проблеми території, яку я прагну представляти у якості народного депутата України, у якості пріоритетів бачу:

    м.Слов’янськ
    1. Забезпечення міста водою.
    2. Ліквідація підтоплень, ремонт застарілого житлового фонду.
    3. Покращення доріг, їх освітлення.
    4. Закриття сміттєвого полігону, ліквідація проблеми горіння сміття.
    5. Негайне звільнення міста від аварійних сухих дерев, озеленення.
    6. Цивілізоване вирішення проблеми бродячих собак.
    7. Приведення пологового будинку, міської лікарні до взірцевого стану.
    8. Створення «Будинку ветеранів» і прикріпленої до нього соціальної патронатної служби для літніх людей.
    9. Реконструкція парку культури та відпочинку.
    10. Підтримка органів самоорганізації.

    м.Миколаївка
    1. Комплексні зміни у сфері житлово-комунального господарства.
    2. Погашення підприємствами заборгованості з виплати заробітної плати.
    3. Заміна крівлі у багатоквартирних будинках.
    4. Забезпечення нових штатних одиниць працівників міліції.
    5. Усунення проблеми забезпечення водою старого міста.
    6. Дороги та освітлення.
    7. Газопідведення до приватного сектору згідно наявних проектів.
    8. Реконструкція міського парку культури та відпочинку.
    9. Відновлення спортивного комплексу в парковій зоні.
    10. Капітальний ремонт дитячого садочку «Яблунька», інших освітніх закладів міста.

    м.Святогірськ
    1. Завершення першої та прокладання другої гілки підводного газопроводу.
    2. Відкриття сучасної міської лікарні.
    3. Охорона заповідної зони.
    4. Забезпечення мешканців міста вільним доступом до природних ресурсів: до лісу, річки, озер.
    5. Реалізація проектів, спрямованих на забезпечення постійного потоку туристів, в т.ч. у зимовий сезон: побудова льодового стадіону, траси для бігових лиж.

    Олександрівський, Слов’янський райони
    1. Вирішення проблем газифікації.
    2. Ремонт доріг, освітлення.
    3. Реконструкція котелень у сільських школах.
    4. Ремонт будинків культури.
    5. Вирішення проблеми забезпечення сільських шкіл автобусами.
    6. Впровадження програми «Наше село», яка передбачає опіку літніх людей в селах, покращення медичного обслуговування, підтримку шкіл, пожвавлення культурного життя села.
    7. Ремонт шкіл: заміна вікон, дверей, даху, утеплення фасадів. Додаткова допомога школам.
    8. Придбання машин для роботи швидкої медичної допомоги у селах.
    Моя програма містить положення, які стосуються округу та людей, які тут проживають. Проблеми загальнодержавної ваги, а також міжнародної політики, я буду вирішувати в статусі народного депутата України.
    Як кандидат, висунутий Партією Регіонів, відстоюватиму у Верховній Раді України програмні позиції партії:
    • Позаблоковий статус України, як гарантію безпеки держави і громадянина.
    • Право на використання рідної мови на територіях компактного проживання національних меншин.
    • У якості стратегічного зовнішньополітичного вектору України -євроінтеграція.
    Я зосереджу свою увагу на впровадженні Програми Президента України В.Януковича «Україна для людей», соціальних ініціатив Уряду.
    Довіру виборців виправдаю своєю працею.

Los comentarios están cerrados.