Трагедія біля бару “Оболонь”: нападника залишили на волі

Суд вважає, що позиція прокуратури стосовно арешту 34-річного Алєксея, якого підозрюють у тому, що саме він розпочав стрілянину поблизу бару “Оболонь” в естонському місті Нарва, в результаті якої загинула одна людина та ще одного молодого чоловіка було поранено, не була належним чином обгрунтованою. Про це повідомляє сайт “Теразе” з посиланням на естонське видання ERR.ee.

Про рішення Віруського повітового суду естонському порталу ERR Uudised розповіла прес-секретар окружної прокуратури Катрі Кралл. “Суд не поділяє позицію прокуратури про те, що підозрюваний, який раніше не був покараний у судовому порядку, може ухилитись від кримінальної справи чи продовжити вчиняти злочини”, – відзначила Кралл.

Прокуратура підозрює Алєксєя у вбивстві та незаконному використанні вогнепальної зброї. На думку суду, оскільки свідчення очевидців та підзрюваного суперечливі, то пред’явлення Алєксєю підозри у вбивстві може бути передчасним.

“Можливо, підозрюваний використовував незаконну вогнепальну зброю з метою самозахисту, оскільки йому було завдано важких тілесних ушкоджень”, – розповіла Кралл. У чоловіка наразі вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та два глушники.

За попередніми даними підозрюваний не був знайомим з жертвою та пораненим.

Слідство у справі продовжується. Прокуратура протягом 10 днів зможе оскаржити це рішення.

21 квітня в Нарві біля бару “Оболонь” на вулиці Пяхклімяе 34-й чоловік розпочав стрілянину, в результаті якої поранення отримали 2 особи. Один з них пізніше помер у лікарні. До лікарні з вогнепальним пораненням звернувся також 19-річний Антон, але зараз його життю нічого не загрожує.

Поліція затримала підозрюваного у інциденті – 34-річного Алєксєя, який перебував у лікарні з травмами, отриманими під час бійки до затримання.

Теразе