КСУ: вибори у Києві мають відбутися у 2015-му році

Конституційний суд вирішив, що вибори місцевих рад Києва та Тернополя, а також мера Києва, мають відбутися в жовтні 2015 року.

Відповідне рішення оголосив у четвер суддя-доповідач Олег Сергійчук.

“КС виходить з того, що періодичність проведення виборів до державної влади та органів місцевого самоврядування повинна бути розумною, маючи на меті забезпечення оптимальності, наступності та стабільності у формування представницьких органів”, – йдеться в рішенні.

У зв’язку з тим, що нинішнє рішення КС розходиться з його попереднім рішенням, суд послався на те, що попереднє трактування давав до набуття чинності закону 2952 (закон про внесення змін до Конституції щодо проведення чергових виборів народних депутатів, президента, місцевих рад…).

КС зазначає, що для уніфікації стоків усіх чергових виборів… і забезпечення можливості механізму одночасного їх проведення, усі чергові вибори депутатів місцевих рад мають відбутися… в останню неділю жовтня 2015 року.

“У цей термін повинні відбутися і вибори депутатів, обраних на позачергових виборах”, – зачитав суддя-доповідач.

При цьому він зазначив, що продовження скорочення стоків або терміну повноважень органів місцевого самоврядування, обраних на позачергових виборах, є тимчасовим заходом, спрямованим на реалізацію механізму одночасного проведення усіх чергових виборів…. що не перешкоджає реалізації конституційного права громадян брати участь в управлінні державними справами.

Традиційного брифінгу після рішення КС не відбулося.

Як відомо, в кінці травня закінчується п’ятирічний термін повноважень мера Києва та депутатів міської ради столиці.

Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про призначення місцевих виборів у Києві на 2 червня.

За нього не голосувала фракція Партії регіонів, яка заявила, що це питання потрібно розглядати після винесення рішення КС.

Українська правда

1 Comment

  1. Разогнать к чертовой матери такой суд, который узурпирует власть народа! Собралась где-то кучка жирных негодяев в мантиях и решила отобрать у граждан право выбирать себе власть! Неслыханая наглость!

Los comentarios están cerrados.