Законопроект «Про свободу мирних зібрань» передбачатиме додатковий захист журналістів під час проведення масових заходів

Сьогодні відбулася зустріч членів Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин з експертами, представниками громадських організацій та органів державної виконавчої влади щодо доопрацювання проекту Закону України «Про свободу мирних зібрань».

В контексті недавніх подій, члени Комітету підтримали пропозицію щодо необхідності внесення до проекту Закону положень щодо належного захисту професійної діяльності журналістів під час проведення мирних зібрань.

Зокрема, йдеться про додаткові гарантії для журналістів безперешкодно виконувати свої професійні обов’язки, в тому числі, здійснювати аудіо- та відео запис подій у місцях мирних зібрань.

Комітет відкритий до співпраці з усіма громадськими організаціями щодо запровадження на законодавчому рівні правових засад реалізації гарантованого Конституцією України права громадян на свободу мирних зібрань.

Свої пропозиції до Комітету вже подали ряд громадських організацій і всі їх пропозиції будь внесенні на обговорення, а також використанні при підготовці остаточного варіанту цього законопроекту.

28 травня 2013 р.

                              Прес-служба народного депутата України В.Пацкана