Для остаточного “покращєння” українській владі бракує даних про користувачів Google!

Ерік Шмідт: українська влада намагалася отримати в Google дані про користувачів

Про це розповів голова ради директорів компанії Google Ерік Шмідт під час зустрічі з учасниками Draper Hills Summer Fellowship, написав один з учасників зустрічі – журналіст «Української правди» Сергій Лещенко.

Ерік Шмідт: українська влада намагалася отримати в Google дані про користувачів

На запитання про те, чи може накопичена Google інформація про користувачів бути використана проти цих людей, Шмідт відповів:

«Google зберігає інформацію про ваш пошук від 12 до 18 місяців після того, як ви його зробили. Він не зберігає інформацію 5 років. Google має дуже суворі правила щодо доступу до цієї інформації, вони дуже чутливі щодо персональної інформації. Якщо уряд хоче отримати цю інформацію, це дуже непросто зробити – і це можливо лише через проходження передбачених законом формальностей”.

Також, за словами Шмідта, влада України намагалася отримати в Google інформацію про користувачів.

«У Google є сейлзофіс в Україні, і представники влади приходили до нас, аби ми надали інформацію про користувачів, але сейлзофіс сказав, що вони цим не займаються», – сказав він.

Ерік Шмідт настійливо рекомендував усім користувачам Gmail мати дворівневу веріфікацію доступу до пошти, «аби бути впевненим, що між вами і вашою скринькою немає когось іще».

 

Джерело