Інформаційна акція про переваги ЄС відбулася у Харкові

Протягом 10-12 липня у Харкові, в рамках всеукраїнської кампанії “Євронаступ”, проводилася інформаційна акція “Асоціація з ЄС: що це Вам дасть”. Під час заходу активісти ХОО ВМГО “Молода Просвіта” та інші небайдужі громадяни, долучилися до розповсюдження серед харків’ян та гостей міста інформаційних листівок та буклетів про переваги від підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом для України та громадян.

Найбільш активними прихильниками ЄС виявилися підприємці, які скаржилися на корупцію у владі, тіньові схеми та різноманітні побори, через які найбільше страждає їхній бізнес. Люди переконані, що в разі підписання Угоди про асоціацію та виконання всіх вимог зі списку “Фюле” виграють не тільки прості люди, а й економіка держави. Хоча у людей складається враження, що можновладці спеціально затягують виконання вимог ЄС, щоб й далі грабувати країну.

Молодь Харкова також підтримує євроінтеграційні процеси та пов’язує з ЄС єдиний шлях до якісних змін у державі, всі охоче брали брошури, а деякі навіть залишали свої координати, щоб надалі також брати участь в подібних просвітницьких акціях в рамках кампанії “Євронаступ”.

За словами активістів, єдині хто висловлювався досить стримано про ЄС були харків’яни похилого віку, у яких протягом довгих років склалися стереотипи та упередження щодо Заходу, але перераховуючи переваги Асоціації, вони також погоджувалися, що вона позитивно вплине на країну та життя українців.

Активісти “Євронаступу” також запрошують небайдужих харків’ян долучитися до просвітницьких акцій, й нагадують, що буклети про переваги ЄС можна взяти в приміщенні ХОО ВУТ “Просвіта” до 15 липня.

Acerca de Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст