Міжнародна Амністія: “Дійте зараз! Допоможіть ще одній жертві катувань від рук міліції”.

Шановний/на пане/пані!

12912971181Amnesty_International_TamilnationalЧас діяти. Від рук правоохоронців постраждала ще одна жертва. Співробітники міліції зґвалтували і побили Ірину Крашкову, а потім залишили її помирати!

26 червня 2013 року двоє чоловіків викрали Ірину Крашкову прямо на вулиці її рідного міста, побили та відвезли до лісу. Поки двоє зловмисників по черзі ґвалтували жертву, третій чоловік неодноразово бив її кулаками по обличчю. У нападниках Ірина впізнала співробітників міліції.  Троє чоловіків покинули місце злочину, залишивши Ірину помирати з переломами черепа у трьох місцях. На щастя, Ірині вдалося дістатися до млина, що був неподалік, звідки її відвезли до лікарні.

Обурення громадськості, яке переросло в напад на відділок міліції, де сховався один із міліціонерів, змусило владу розпочати розслідування і взяти всіх трьох чоловіків, що були причетні до злочину, під варту. Проте, це не є гарантією того, що нападники будуть притягнуті до відповідальності.

Amnesty International зафіксувала десятки випадків, коли справи, у яких співробітників міліції звинувачують у серйозних порушеннях, розслідувалися їхніми колегами у місцевій прокуратурі, які легко їх закривали. І навіть коли такі справи дійсно доходять до суду, співробітники міліції часто уникають покарання.

Ми хочемо, щоб Ви допомогли нам дати українському уряду чітко зрозуміти, що з нас досить. Підтримайте не тільки наш заклик до справедливості у справі Ірини Крашкової, але й наш заклик створити нову і незалежну установу, яка буде розслідувати злочини такого характеру. Така установа допомогла б попередити подібні випадки.

Для цього Вам потрібно підписати петицію, в якій ми закликаємо створити установу, яка б розслідувала усі аналогічні справи і притягувала винних до відповідальності. Ящо Ви вже її підписали, то переконайте шістьох своїх друзів підписати цю петицію. Сьогодні саме час діяти разом!

Більше того, ми б хотіли, щоб Ви приєднатися до нашої кампанії за справедливість в Україні, ставши прихильником/прихильницею Amnesty International в Україні. Адже саме ця організація вже півтора роки працює над кампанією «Зупинимо тортури в Україні» та досягає успіхів.