У Лівії захопили у полон 19 українських моряків

У порту Бенгазі (Лівія) кілька днів тому був захоплений у полон український пором Etel з вантажем автомобілів із Йорданії.

66634Пором прибув до Бенгазі 19 липня і був поставлений до причалу для вивантаження автомобілів. Незабаром після постановки судно було захоплене групою людей, які заявили, що захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel.

Судно було захоплене без будь-якого рішення суду і відповідного ордера на арешт. Повідомляється про погрози життю та здоров’ю 19-ти українських моряків екіпажу Etel.

У березні цього року судно компанії прийняло в Акаба 597 автомобілів загальною вартістю близько 9,5 млн доларів, куплених у вільній зоні Зарга і призначених для доставки у Бенгазі. Однак замість Бенгазі судно прослідувало в український порт, і там ці автомобілі вивантажило – так у будь-якому разі, стверджують бізнесмени і лівійські ЗМІ.

В Україні та Лівії почалося розслідування цієї події, однак лівійські бізнесмени заявили, що влада тягне з розслідуванням, що справедливості не дочекатися і що вони беруть правосуддя у свої руки.

Пором Etel був побудований у 1977 році, його власник – компанія Tomex (Одеса).

Дзеркало Тижня