“Громадське радіо” розпочинає мовлення

logoКиїв, 21 серпня 2013 – «Громадське радіо». Новий інтернет-мовник «Громадське радіо» (ГР) розпочав нерегулярне мовлення в мережі, опублікувавши перший подкаст на своєму тестовому сайті hromadskeradio.org.

У подкасті команда радіо виклала головні принципи редакційної політики, серед яких особливо виділено незалежність подачі інформації від впливу чиновників, політиків і власників медіа-бізнесу.

В подкасті зазначено, що ГР розраховує пройти три етапи свого розвитку: нерегулярне подкаст-мовлення, трансляція аудіо (і подекуди відео) через інтернет за розкладом, і, нарешті, ефірне мовлення на радіочастотах в Україні.

Перший подкаст ГР підготували кілька журналістів з ініціативної групи: Андрій Куликов, Наталя Соколенко, Леся Сакада, Кирило Лукеренко і Ірина Славінська.

Крім подкасту, на новому сайті ГР розміщено інформацію про команду ГР, докладніший текст про принципи роботи, довідку про «Громадське радіо» 2002-05 років, короткі описи проекту російською та англійською мовами.

Нова журналістська ініціатива використовує досвід, частину техніки і логотип «Громадського радіо» 2002-05 років. Двигуном першого «Громадського радіо» був легендарний журналіст Олександр Кривенко (1963-2003), котрий зумів швидко вибудувати професійну станцію і залучити до співпраці чимало яскравих медійників.

На даний момент ГР працює на волонтерських засадах і не отримує постійного фінансування.

ГР декларує себе неприбутковою і громадською організацією. Головним джерелом підтримання життєдіяльності на першому етапі роботи учасники ініціативної групи називають пожертви бізнесу, благодійних фондів і громадян. Журналісти закликали усіх охочих допомогти їхній ініціативі технікою, послугами і грошима.

У розділі «Підтримай нас» встановлено кнопку збирання коштів через мережу за допомогою кредитних карток, а також список тих громадян і організацій, котрі уже допомогли ГР коштами, послугами, або обладнанням.

З часом громадська організація має намір зменшити фінансування за рахунок пожертв і поповнювати бюджет за рахунок продажу реклами.

ГР співпрацює з іншою подібною ініціативною групою, котра оголосила про наміри створити в Україні «Громадське телебачення».

 

Контактна особа:

Наталія Соколенко

тел: +38 (097) 597 13 85

e-mail: hromadske.radio@gmail.com