На вихідні УГКЦ в Києві очікує понад 20 тисяч прочан

1355359008В Українській Греко-Католицькій Церкві очікують більше як 20 тисяч прочан на посвячення Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, що відбудеться 17-18 серпня. Про це повідомив о. Любомир Яворський, керівник Патріаршого паломницького центру УГКЦ.

Перші паломники прибудуть в Україну вже в п’ятницю, 16 серпня. Це будуть вірні з Канади, Бразилії, США, Аргентини, Австралії, країн Західної Європи, Великобританії, Казахстану, Білорусі та Росії.

Проведення основних святкових заходів заплановане на 17-18 серпня і включатиме такі події: Всеукраїнський з’їзд спільнот «Матері в молитві», виставки «Патріарх Йосиф Сліпий» та «Папа і Україна», Освітній форум «Християнські цінності в освіті. Виклики та перспективи», концерти духовної музики, нічні молодіжні чування, благодійний бенкет, духовно-мистецьку програму, Урочисту академію в Національному палаці мистецтв «Україна».

Центральними подіями стануть: Молебень до святого рівноапостольного князя Володимира та Всенічна з Чином освячення Патріаршого собору (екстер’єр) – 17 серпня; Урочистий процесійний похід, Архиєрейська Божественна Літургія, Чин освячення Патріаршого собору (інтер’єр), відновлення хресних обітів і Чин освячення води на Дніпрі – 18 серпня.

Усі святкові заходи і телевізійний марафон за участю гостей транслюватиме в прямому ефірі інтернет-телеканал «Живе ТВ» з 9-ї години 17 серпня до 16-ї години 18 серпня.

Від 9-ї години 18 серпня Перший Національний телеканал транслюватиме в прямому ефірі Архиєрейську Літургію, під час якої освятять престол Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Довідка:

Рішення про побудову Патріаршого собору Воскресіння Христового на лівому березі Дніпра Синод Єпископів УГКЦ прийняв 2002 року. Проект Собору розробив у традиціях сучасного церковного зодчества архітектор Микола Левчук.

Разом із адміністративною будівлею Собор утворює Патріарший центр УГКЦ площею 1, 72 гектари.

Будівництво комплексу розпочалося 9 вересня 2002 року.

27 жовтня того ж року відбулося освячення наріжного каменя за участю тодішнього Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира (Гузара). Богослужіння відтоді проводилися в тимчасовій молитовній каплиці.

У жовтні 2004 року освячено та встановлено на бані п’ять хрестів. В освяченні взяли участь єпископи УГКЦ чотирьох континентів світу.

21 серпня 2005 року на площі біля храму за участю кількох тисяч вірних відбулися урочистості з нагоди перенесення осідку Глави Церкви зі Львова до Києва.

19 січня 2006 року в підвальній частині храму було відправлено першу Літургію.

27 березня 2011 року в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбулася інтронізація новообраного Предстоятеля УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука).

Висота храму – 50 метрів, він уміщує 1, 5 тисячі осіб.

 

Департамент інформації УГКЦ