Офіціоз: Апеляційний суд оголосив повний текст ухвали у справі Павліченків

Сьогодні Апеляційний суд Києва оголосив повний текст ухвали у справі про вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова, якою залишено без змін вирок суду першої інстанції в частині міри покарання засудженим Дмитру та Сергію Павліченкам.

На оголошенні мотивувальної частини ухвали, яку члени колегії суддів по черзі зачитували 1,5 години, були присутні самі засуджені, захисник одного з них, представники  прокуратури, журналісти.

Зокрема, у своєму рішенні судді наголосили на необґрунтованості  доводів захисту Павліченків, викладених в апеляційній скарзі. Також Апеляційний суд визнав покарання, призначене Голосіївським районним судом, таким, що відповідає тяжкості вчиненого ними злочину.

Крім того, суд задовольнив скаргу прокуратури щодо скасування окремої ухвали Голосіївського райсуду  з питань порушення кримінально-процесуального законодавства під час розслідування справи про вбивство судді Шевченківського райсуду С. Зубкова,  зазначивши, що слідство було проведено повно та об’єктивно.

Як повідомлялося, 1 серпня 2013 року Апеляційний суд Києва оголосив результативну частину ухвали, якою залишено в силі вирок Голосіївського райсуду столиці у частині кваліфікації дій Павліченків та міри призначеного їм покарання.

Нагадаємо, рішенням суду першої інстанції Дмитра Павліченка було засуджено до довічного ув’язнення, Сергія Павліченка – до 13 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва