«Відсіч» стверджує, що її замовив нардеп Григорій Калетнік. Йдеться про інформаційне замовлення.

Громадянський рух «Відсіч» розіслав інформаційне повідомлення, в якому стверджується, що сьогодні у Вінниці їм був переданий текст статті, яку замовив проти активістів народний депутат України Григорій Калетнік. У «Відсічі» кажуть, що ця стаття має бути опублікована завтра, і оприлюднюють скани двох аркушів, які їм передали підлеглі Г. Калетніка, яким стало соромно за те, що вони примусово брали участь у фізичному перешкоджанні поширенню активістами листівок на захист ЗНО біля Вінницького національного аграрного університету.

Повний текст повідомлення зі сканами статті:

Григорій Калетнік замовив «Відсіч». Інформаційно.

Народному депутату від Партії регіонів Григорію Калетніку так муляє зовнішнє незалежне оцінювання, що він у своєму протистоянні з Громадянським рухом «Відсіч» довкола законопроектів «Про вищу освіту» № 1187 та «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту»» № 2060а не вдовольнився роботою своїх інтернет-ботів та підневільних «тітушок» і вирішив замовити проти «Відсічі» замовну статтю, яка має бути оприлюднена завтра.

Ламання намету опонентів, тягання дівчат по асфальту, обливання їх водою, відбирання у них листівок та інші, притаманні Г. Калетніку, методи дискусії не змогли зупинити кампанію «Проти деградації освіти», яку проводить Громадянський рух «Відсіч» ще з 2010 року, тож тепер він вирішив застосувати більш «цивілізовані» методи – брехню й маніпуляцію. Сьогодні у Вінниці підлеглі Г. Калетніка, які ще мають совість (після своєї примусової участі у фізичній протидії дівчатам-відсічанкам під час роздачі ними листівок на захист ЗНО біля Вінницького національного аграрного університету вони підійшли та вибачились за свої дії), передали відсічанам текст замовної статті, автори якої не  змогли зібрати в інтернеті достатньої кількості нісенітниць про «Відсіч», а тому зосередились в основному на брехливому трактуванні правдивої інформації. Правда, й тут не обійшлось без ляпів.

Катерина Чепура: «Мені, звичайно, приємно, що пан Калетнік засудив своїх однопартійців за використання схильних до побиття журналістів бойовиків на опозиційних акціях. Навіть з’явилася думка про те, що в нього заговорило сумління, і він не використовуватиме більше проти нас власних «тітушок», а обмежиться просто брехнею. Хоча ця брехня теж не може не тішити нас високою оцінкою діяльності нашого руху. Виявляється, ми такі потужні, що в кожній нашій акції беруть участь виключно нові активісти. На жаль, це не так. Звичайно, нові активісти до нас приєднуються, що свідчить про розвиток руху, однак, на жаль, притік «нової крові» йде не настільки швидкими темпами, аби ми могли собі дозволити повністю міняти склад учасників на кожній акції, як про це пише проплачений Г. Калетніком невідомий нам поки що автор статті. Та й сам Г. Калетнік може пересвідчитись на каналі «Відсічі», що справи в нас з новими активістами йдуть хоч і не погано, але все ж не так добре, як він нам приписує, тож обличчя багатьох давніх активістів можна побачити на різних акціях. От тільки щодо мого чоловіка, Артура Переверзєва, в автора якісь галюцинації, бо насправді він не часто з’являється на акціях, адже працює на двох роботах і просто фізично не може собі дозволити брати участь в багатьох наших діях».

Михайло Свистович: «Навіть важко уявити, наскільки я зрадів цій статті. Бо мені і відсічани, і активісти організацій-партнерів час від часу закидають, що я рідко з’являюся на акціях за браком часу. Тепер же я показуватиму їм статтю і казатиму: «Ось  доказ моєї вуличної активності, навіть опоненти її відзначають!» А ще, сподіваюся, якісь американці зглянуться на нас після такої статті й профінансують хоч якісь наші дії. Бо, якщо в «Пори» справді було закордонне фінансування на початку (потім «Пору» фінансували виключно українські малі та середні бізнесмени), то у «Відсічі» його, на жаль, як не було, так і не передбачається, і доводиться розраховувати лише на внески активістів та невеликі пожертви симпатиків. На жаль, навіть наша опозиція, яка є опонентами Партії регіонів, Табачника та ін. не виявила бажання профінансувати нашу кампанію на захист ЗНО, хоча на словах всі опозиціонери проти «антинародних освітніх ініціатив». До речі, американських грошей у фінансуванні «Пори» не було ані цента, хоча пан Калетнік, як і будь-який регіонал, не відзначається оригінальністю і, як всі люди з совковою ментальністю, бачить усюди насамперед руку США. Ну важко йому, як і іншим вихідцям з комуністичного минулого, уявити, що, окрім США, у світі існують й інші країни, які зацікавлені у розвитку громадянського суспільства в Україні».

Ярина Чорногуз: «Ми вдячні Г. Калетніку за популяризацію різноманітної діяльності «Відсічі». Якщо продивитися всі, подані автором на підтвердження своїх брехливих висновків лінки, то стане очевидним, що «Відсіч» стоїть на захисті якісної освіти, української мови, прав громадян на працю та її оплату. Тому й проводили ми кампанію проти русифікації продукції «Рошену» чи кампанію «Помста за розкол країни», спрямовану проти тих політичних сил та кандидатів у народні депутати (незалежно від партійності), які в той чи інший спосіб долучилися до прийняття розкольницького закону Ківалова-Колесніченка «Про  засади державної мовної політики». При цьому ми, звичайно, не цуралися російськомовних листівок, адже далеко не всі російськомовні є прихильниками звуження сфери застосування української мови. Одна справа – написи на шоколадках, які зрозумілі усім мешканцям України, а інша – ґрунтовне пояснення антиосвітньої суті законопроектів Калетніка-Ківалова-Сороки, які в Луганську чи Криму українською мовою дехто може й не захотіти читати, хоча зі змістом написаного погодиться.

Інна Шевчук: «Ситуативно ми співпрацюємо з багатьма організаціями. Це залежить від того, чи сходяться наші погляди з того чи іншого питання. Якщо наші погляди щодо неприпустимості прийняття законопроектів Калетніків співпадають з лівою «Прямою дією», то ми не проти спільних дій у цьому напрямку. Коли ж ліві заперечують право філолога презентувати свою книжку, тут ми їм не друзі. І, якби на місці Ірини Фаріон виявився Григорій Калетнік з якоюсь книжкою по агрономії, а якась опозиційна партія вирішила б влаштувати йому, як члену Партії регіонів, обструкцію, ми б також не підтримали таких дій, бо, на відміну від того ж Г.Калетніка, поважаємо право всіх на вільне висловлення своїх поглядів».

Олександр Іванов: «Хочеться звернути увагу численних журналістів найрізноманітніших ЗМІ, які висвітлювали нашу діяльність. Виявляється, Григорій Калетніку вважає, що ви це робили за гроші, та ще й чималі. Сподіваємось, що ваше ставлення до цього народного депутата буде симетричним його ставленню до вас, і довіра до всіх інших його слів з будь-яких питань буде на рівні «правдивості» його слів щодо вашої діяльності. Також цікаво буде подивитись, які з видань опублікують замовлення Г. Калетніка. Бо розміщення цієї статті у ЗМІ точно не буде безкоштовним».

Юлія Пасік: «Гидко читати цю нісенітницю. Зрештою, кожен бажаючий може перевірити правдивість звинувачень Григорія Калетніка щодо «Відсічі». Для цього достатньо спробувати найняти «Відсіч» проти когось. І зняти це на камеру. Тільки б мені дуже хотілося, щоб результати такої розмови були оприлюднені обов’язково. Щоб усі побачили, як далеко відправить «Відсіч» пропозицію попрацювати на когось за гроші».

SAMSUNG

SAMSUNG

Джерело: сайт «Вставай і дій!»