Бжезінський: “Питання в тому, чи готові українці відстояти свою незалежність”.

Dt.ua

70890Україна у Митному союзі Росії стала б найбільшим трофеєм Москви з часів розвалу СРСР. Про це сказав колишній радник президента США з питань національної безпеки, провідний американський геостратег Збігнєв Бжезінський.

Говорячи про євроінтеграцію країн колишнього СРСР, Бжезінський наголосив, що Росія намагається оживити “доктрину “русского мира”. Однак самій Москві пішло б на користь, якби Україна стала частиною ЄС.

“Це набагато більш перспективне майбутнє для Росії, ніж варіант, коли Росія буде ізольованою і намагатиметься підкупом домогтися інтеграції України в нову імперію, одночасно будучи затиснутою між об’єднаною Європою та Китаєм, який нарощує міць”, – сказав він.

При цьому, говорячи про Митний союз РФ, Бжезінський наголосив, що ніяких прихованих мотивів у Москви немає, бо там все “цілком очевидно”. “Суть полягає у спробі підкорити одну за одною незалежні сьогодні пострадянські країни. Україна в цьому контексті є найбільшим трофеєм, і, вважаю, що росіяни сповнені рішучості підкорити її. Насправді ж питання в тому, чи готові українці відстояти свою незалежність? Тому самі українці повинні визначити, чи бути їм знову провінцією у складі великої Росії”, – зазначив політолог.