ХIV НАРОДНI гуляння в Асунах

У суботу 31 серпня в селі Асуни, що на Кентшинщині відбулися ХIV Народні гуляння. Їх відкрив голова Вармінсько-Мазурської координаційної ради ОУП Степан Мігус. В імені організаторів він привітав усіх присутніх а зокрема запрошених гостей: війта Барцянської гміни Ришарда Козиру, голову Печеніжинської селищної ради Ігоря Довірака, голову гмінної ради Малгожату Клачко-Дияс, секретаря гміни Анну Терешко, бургомістра Кентшина Кшиштофа Гецьмана, синкела о. Дмитра Герасима ЧСВВ та пароха місцевої парафії о. Миколу Козіцького ЧСВВ.

2013_08310007

Потім глядачів привітав війт гміни Барцяни. –Це велика честь для мене брати черговий участь в цьому культурному заході. Тим більше, що нашим достойним гостем є представник Печеніжина – селища Коломийського району з яким ми підписали договір про партнерство. А зараз хочемо реалізувати заходи у галузі культури та спорту. Усім бажаю гарної забави – сказав війт. Зі свого боку Ігор Довірак висловив представникам місцевого самоврядування щиру подяку за гарний прийом. Подякував землякам, що живучи далеко від України вони змогли зберегти свою віру, мову та культуру.

2013_08310023

До учасників дійства звернувся також бургомістр Кентщина Кшиштоф Гецьман. У своїй промові він віднісся до політичної ситуації в Україні. – Україна перед вирішальним вибором між західною та східною цивілізацією. І потребує підтримки всіх держав ЄС в тому числі Польщі – ствердив бургомістр.

2013_08310027

Відповідаючи на питання про сівробітництво між адміністративними одиницями Ігор Довірак сказав, що обговорено ряд питань пов’язаних з культурою, спортом та обміном молоді. Висловив надію, що на результати співпраці не треба буде довго чекати.

2013_08310031

Цього року на асунській сцені виступили: співочий гурт ,,Гарячі Серця” з Бартошиць, музичний гурт ,,Яворина” з Коломийщини, ансамбль ,,Молтайнянки”, вокально-інструментальний гурт ,,Спектрум” та молодіжний колектив ,,Хата Вуя Бена”з Ольштина. Культурний захід, закінчила традиційно танцювальна забава.

2013_08310037

Організаторами народного гуляння були: Осередок української культури в Асунах, керівником якого є Аліна Качмар, Асунський гурток ОУП, який очолює Анна Служала, Ольштинський відділ ОУП та Гмінний осередок культури в Барцянах. Захід відбувся завдяки фінансовій підтримці з боку Міністерства адміністрації та цифризації, Гмінного правління, місевих спонсорів та приватних осіб.

Кореспондент тижневика
,,Наше Слово”
Андрій Сидор