Сьогодні – Міжнародний день демократії

middle_aa33a21ee4abff89efe8512e174a8bf9Генеральна Асамблея ООН оголосила 15 вересня Міжнародним днем демократії та запропонувала державам-членам, системі Організації Об’єднаних Націй та іншим регіональним, міжурядовим і неурядовим організаціям відзначати цей день.

Як наголошується у Посланні Генсека ООН Пан Гі Муна з нагоди Міжнародного дня демократії, цього року він “відзначається на фоні нестійких політичних змін у кількох країнах, затяжної економічної кризи та кардинальних демографічних і соціальних змін”.

“Ми живемо в епоху надзвичайно широких можливостей для людей в плані отримання інформації і впливу наindex процес ухвалення рішень, чому сприяють технології, що розвиваються. Це може сприяти забезпеченню того, щоб люди грали більше безпосередню роль у сферах, які я відношу до числа найбільш невідкладних глобальних пріоритетів нашого часу: зменшення нерівності, запобігання озброєним конфліктам і побудова безпечнішого і захищенішого світопорядку; надання підтримки державам, що знаходяться в процесі переходу; розширення прав і можливостей жінок і молоді; і сприяння стійкому розвитку”, – наголошує Генсек ООН.

Пан Гі Мун у Міжнародний день демократії цього року закликав керівників “прислухатися до думок людей, поважати їх і відповідним чином реагувати на них, незалежно від того, виражені вони безпосередньо або через виборних представників”.

Від також закликав громадян світу подумати про те, як вони могли б використати свої голоси не лише для розпорядження власною долею, а й для втілення своїх намірів і побажань інших людей на благо кращого майбутнього.

Укрінформ