Донецьк: “Роми, інші національні меншини у ЗМІ” – семінар 3-4 листопада

Наступний семінар з циклу освітніх заходів пройде у Донецьку, 3-4 листопада.

завантаження (1)

Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд  «ЧІРІКЛІ»»

 

запрошує журналістів(ок), блогерів(ок) взяти участь у семінарі

 

«Роми, інші національні меншини у ЗМІ».

 

Наступний семінар з циклу освітніх заходів пройде у Донецьку, 3-4 листопада.

 

До участі запрошені і студент(к)и журналістських факультетів ВНЗ. Організатори забезпечують харчування у Донецьку під час семінару, роздаткові матеріали. Транспортні витрати і витрати на проживання у Донецьку не відшкодовуються.

 

У заході візьмуть участь представники(ці) ромської, африканської громади, іноземні студенти. Також виступатимуть представники(ці) ромських організацій і місцевих органів влади. Буде можливість зробити інтервю. Семінар триватиме два дні. Методологія бізується на “antibiased” підході, який полягає  у “позбавлені звички сприймати світ через призму стереотипів”. Запланована поїздка до ромського поселення або в гості до ромської родини, щоб показати повсякденне життя ромів і їх потреби. Пізніше такі семінари пройдуть ще у Запоріжжі та Ужгороді.

 

Прохання до 30 жовтня надіслати мотиваційного листа у довільній формі (вкажіть місто, де можете взяти участь у заході) на адресу: gkpora@gmail.com, Ользі Веснянці. Посилання на Ваші матеріали у медіа вітаються. Відбір учасників(иць) відбуватиметься на конкурсних засадах. Семінари проходять за підтримки DemocracyGrantsProgram Посольства США в Україні.

 

Довідка:

 

Низка міжнародних правозахисних організацій та НУО стверджують, що роми в Україні стикаються з прямою та непрямою дискримінацією в усіх сферах життя. Поширена мова ворожнечі щодо ромів серед посадових осіб та у ЗМІ. Уряд України затверджує Національну Стратегію щодо ромів до 2020 року. Розробка комплексного Плану заходів для реалізації  Національної Стратегії і його реалізація є важливим кроком. Це має супроводжуватися інформаційною роботою з підвищення обізнаності журналістів про висвітлення ромских питань з урахуванням особливостей та специфіки ромської культури та традиції.

Фонд «Чіріклі», що у перекладі з ромської мови означає «пташка», засновано  у 1997 році. Початком роботи фонду була діяльність його засновниць у Жіночій Раді при Ромській Асоціації в місті Ізмаїлі, яка опікувалася питаннями соціального захисту етнічних ромів у регіоні.(Деталі: http://chirikli.com.ua)