“Молодість” оголосила українську програму

2 жовтня відбулася прес -конференція МКФ ” Молодість”, присвячена українській програмі фестивалю. Організатори оголосили національний конкурс , міжнародні короткометражний і студентський конкурси, журі національного конкурсу, а також розповіли про деталі показу ” За двома зайцями ” під відкритим небом.

Відбіркова комісія МКФ « Молодість» обрала в національний конкурс 23 найновіші українські короткометражні фільми.

Національний конкурс судитиме журі у складі Сергія Тримбача , продюсера Максима Онопрієнка , продюсера Наталі Мокрицької та актриси Вікторії Малекторович .

У міжнародному повнометражному конкурсі Україну представить фільм Дмитра Мойсеєва « Такі красиві люди». Є український учасник і в міжнародному студентському конкурсі «Молодості». Ним став короткометражний фільм Філіпа Сотніченка « Обійми ».

У міжнародному короткометражному конкурсі Україна представлена ​​роботою Ірини Цілик « Помин », а також стрічкою Марини Рощино « Так закінчилося літо» , яка також бере участь в національному конкурсі.

Спеціальною подією фестивалю стане українська прем’єра документального фільму « Хворісукалюди » Юрія Речинського , який отримав головний приз « Серце Сараєво » в секції «Найращий документальний фільм » на Сараєвським кінофестивалі. 2 роки тому Юрій Речинський дебютував зі своєю короткометражкою « Sickfuckpeople » в національному конкурсі « Молодості». Той фільм режисер зняв самостійно. Цього року Речинський представляє на фестивалі фільм , знятий у копродукції з Австрією.

Легендарний фільм «За двома зайцями » на « Молодості » покажуть з відреставрованою українською фонограмою . Показ відбудеться 20 жовтня о 18:00 на Майдані Незалежності .

 

Прес-служба МКФ “Молодість”